Raju väite: ChatGPT vie agile-osaajilta työpaikat

Raju väite: ChatGPT vie agile-osaajilta työpaikat

ChatGPT ja muut keskustelutaidoissaan hienostuneemmat tekoälysovellukset voivat pian viedä työt useimmilta perustason agile-valmentajilta ja scrummasterastereilta. Näin uskoo Hrishikesh Karekar, joka kertoo testanneensa asiaa kolmella esimerkillä.

Intiassa Capgeminillä johtotehtävissä työskentelevä Karekar on kokenut agile-kouluttaja ja kirjoittanut agile-asioista kirjoja ja blogimerkintöjä.

BBN Timesissa julkaistussa kirjoituksessaan Karekar uskoo, että ihmisille tulee aina olemaan tarvetta sikäli kuin he ovat kokeneita ja erityisen asiantuntevia työssään. Mutta perustasolla yrityksille voi riittää tekoälyn apu.

Kolmessa annetussa skenaariossa ChatGPT neuvoi, kuinka projektinjohtajana valmistautua kokoukseen ylemmän johtajan kanssa, kuinka selkiyttää tiimin päivittäisiä kokouksia ja kuinka varmistaa, että kaikilla tiimin tuotteilla on riittävät resurssit niiden kehittämiseen.

ChatGPT onnistui Karekarin mielestä hyvin valmentamaan keskusteluissa kysyjää neuvoillaan.

“Yksi ChatGPT:n suurimmista hyödyistä on, että se voi työskennellä tiimien ja yksilöiden kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä tekee siitä erityisen kätevän ja edullisen vaihtoehdon organisaatioille, joiden pitää tarjota agile-valmennusta suurille määrille työntekijöitä tai joilla on tiiminjäseniä ympäri maailmaa”, Karekar tuumii.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *