Päivititkö jo latauskaapelisi? Kyllä, Apple julkaisi ohjelmistopäivityksen virtajohdolle

Päivititkö jo latauskaapelisi? Kyllä, Apple julkaisi ohjelmistopäivityksen virtajohdolle

Apple julkaisee säännöllisen epäsäännöllisesti ohjelmistopäivityksiä puhelimilleen, tableteilleen, tietokoneilleen ja muille älyhilavitkuttimilleen. Tekniikka vuonna 2023 on kuitenkin sellaista, että ei-niin-älykkäältä tuntuvat laitteetkin saattavat ohjelmistopäivityksiä välillä tarvita.

Tsekkaa, jos et usko; Apple on julkaissut firmware- eli laiteohjelmistopäivityksen tietokoneen latauskaapelille. Tarkemmin sanottuna tuoreemman pään MacBookeissa käytettävä usb-c-magsafe 3 -kaapeli on saanut uuden laiteohjelmiston sisällään oleviin älykkäisiin ohjauspiireihinsä. Aiheesta uutisoi Cult of Mac.

Päivitys on käyttäjän kannalta vallan helppo homma. Kunhan läppäri on verkkoyhteydessä, päivittyy kaapelin ohjelmisto automaattisesti käytössä ollessaan. Siispä usb-c-pää kohti virtalähdettä ja magneettipää kohti läppäriä, ja siitäpä vain tekniikka hoitaa itse loput.

Magsafe-kaapelin lisäksi laiteohjelmistopäivitys on julkaistu myös MagSafe Duo -laturille, joka on Applen latausalusta sekä Apple Watchin että jonkin toisen laitteen lataamiseen yhtä aikaa. Latausalustan päivitys ei sitten tapahdukaan yhtä huomaamattomasti käytön ohessa kuin latauskaapelin. MagSafe Duo pitää nimittäin päivitystä varten yhdistää usb:llä iPadin tai Macin perään, jota päivityspaketti laitteelta laturin suuntaan liikahtaisi.

Tiedossa ei ole, mitä muutoksia tai virheenkorjauksia päivitykset tuovat, sillä Apple ei vaivautunut Cult of Macin kyselyihin vastaamaan. Hyvin mahdollista on, että päivitykset ovat käyttäjän kannalta varsin mitättömiä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *