Kaljaräjähdys rikkoi ikkunoita hakkeritapahtumassa Helsingissä – ainakin kaksi ihmistä sai

Kaljaräjähdys rikkoi ikkunoita hakkeritapahtumassa Helsingissä – ainakin kaksi ihmistä sai

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä hakkeritapahtuma Disobeyssä räjähti lauantaina kaksi paineistettua juoma-astiaa. Nixun sponsorialueella toisen kerroksen parvekkeella sattunut räjähdys oli niin voimakas, että se rikkoi useita sponsorialueen sisäikkunoita, Disobey tiedottaa.

Paikalla olleet henkilöt ovat kirjoittaneet verkossa, että räjähtäneet juoma-astiat olisivat sisältäneet olutta. Noin kello 13.30 sattuneen räjähdyksen lähellä olleet järjestäjät sekä kävijät lähetettiin käymään terveyskeskuksessa siltä varalta, että paine olisi aiheuttanut heille vammoja.

Yhdellä henkilöllä todettiin onnettomuudesta johtunut tärykalvon rikkoutumien ja toisella henkilöllä havaittiin merkittävää nenäverenvuotoa. Disobey kehottaakin kaikkia oireita havaitsevia hakeutumaan hoitoon. Esimerkiksi tärykalvon vammat voivat vaikuttaa tasapainoaistiin.

Terveyskirjaston mukaan selkeä merkki tärykalvon puhkeamisesta on se, että korvasta virtaa ilmaa ulos, kun nenänieluun puhalletaan painetta pitäen samalla nenästä kiinni. Myös vähäinen verenvuoto ja korvakipu voivat kertoa tärykalvon puhkeamisesta.

Tapahtuman tiedotteen mukaan paineastiat oli tarkastettu lauantaiaamuna ja niissä oli oikea paineistus. Niitä käyttivät myös henkilöt, jolla oli aiempaa kokemusta juomatynnyreiden käytöstä.

Paineastiat saattavat vioittua väärin kuljetettuina tai käsiteltyinä, mutta Disobeyn mukaan kumpaakaan ei ole syytä epäillä. Astiat eivät myöskään vaikuttaneet ulkoisesti vaurioituneilta, eikä onnettomuuden juurisyy ole toistaiseksi selvillä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *