Torvalds pitää uutta Linuxia tylsänä – ”sekin kaipaa rakkautta”

Torvalds pitää uutta Linuxia tylsänä – ”sekin kaipaa rakkautta”

Linuxin kantaisä Linus Torvalds on, ennusteiden mukaisesti, julkaissut uuden Linux-ytimen. Versionumeroa 6.2 kantava ydin saapui aikataulussa sunnuntaina 19. helmikuuta.

Mitään suuria muutoksia Linuxiin ei saapunut, ja jopa Torvalds pitää kuopusta aika tavanomaisena julkaisuna. Tästä huolimatta hän kannusti testaajia töihin.

”Ehkä se ei ole seksikäs lts-julkaisu kuten 6.1 päätyi olemaan, mutta kaikki ne tavalliset ja mitäänsanomattomatkin kernelit kaipaavat hiukan testaajien rakkautta,” Torvalds kirjoitti Linux Kernel –postituslistalle.

The Registerin mukaan Intel tuskin on yhtä innoton 6.2-julkaisun suhteen kuin Torvalds, sillä uusin kernel pitää Arc-näytönohjaimia nyt vakaina ja luotettavina. Sen ansiosta Intelin ohjainten niskaan voi nyt sälyttää enemmän tekemistä kuin mitä aiemmilla kerneleillä olisi voinut.

Myös Applen M1-suorittimet saivat suoran tuen, joten esimerkiksi Asahi-linuxilla on jatkossa helpompaa. The Register ennustaa, että linux-fanit saattavat pian kääntää katseensa M1-suorittimia käyttäviin iPadeihin.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *