Tätä on luvassa ensi syksyn iPhoneissa: näytöt kasvavat, mutta vievät

Tätä on luvassa ensi syksyn iPhoneissa: näytöt kasvavat, mutta vievät

Taiwanilainen talouslehti Economic Daily News kirjoittaa, että Apple aikoo siirtyä ensi syksyn iPhone 15 -puhelintensa oled-näyttöjen virransyötön ohjaimissa aiemmasta 40-nanometrisestä teknologiasta 28 nanometrin teknologiaan. Tämä tulee käytännössä tekemään puhelinten näytöistä vähemmän virtaa kuluttavia.

Samaan aikaan muut huhut kertovat, että ainakin perusmallin iPhone 15 -puhelimessa saattaa olla hivenen suurempi näyttö kuin aiemmin. Asiasta kirjoittaa 9to5Mac, joka on saanut haltuunsa vuotaneita cad-piirustuksia.

Tähän asti ensi syksyn neljän puhelimen näyttökokojen on odotettu pysyvän aiemmissa 6,1 ja 6,7 tuumassa, mutta näiden tietojen mukaan ainakin pienemmän perusmallin iPhone 15:n näyttö onkin kooltaan 6,2 tuumaa.

Käytännössä näytöt hivuttautunevat vain entistä lähemmäs laitteen fyysistä reunaa. Ei ole tiedossa, tuleeko sama koskemaan myös Pro-malleista pienempää – joka myöskin on ollut tähän asti 6,1-tuumainen – mutta näin tekemättä jättäminen olisi melko epätyypillinen ratkaisu.

LUE MYÖS:

Cad-kuvat vahvistavat myös muita jo aiemmin huhuttuja asioita, kuten kaikkien neljän mallin siirtymisen usb-c-latausporttiin sekä Dynamic Island -kamera-aukon leviämisen myös kahteen kuluttajamalliin. Ensi syksystä alkaen myös kuluttajamallit pääsevät siis osalliseksi dynaamisen saaren uusista käyttöliittymäelementeistä, ja vuodesta 2017 asti käytössä ollut kiinteä niemi jää historiaan.

Muilta osin iPhonejen näyttöteknologiassa ei kuitenkaan ole tänä vuonna odotettavissa kovin merkittäviä päivityksiä. Sen sijaan sellaisia on luvassa puhelinten toisella puolella. Kamerajärjestelmiä päivitetään toki joka vuosi, mutta tulevana syksynä Applen odotetaan lopulta ottavan käyttöön pitkään huhutun periskooppikamerateknologian, jolla puhelimen paksuus ei enää muodosta rajoitusta kameran polttovälille.

Oletettavasti periskooppiteknologian käyttö tulee olemaan aluksi rajattu vain kalliimman pään Pro-malleihin – ja niissäkin ehkä vain fyysisesti suurempaan Max-versioon.

Lisäksi 9to5Mac on saanut käsiinsä tietoja ensi syksyn iPhonejen uusista värivaihtoehdoista. Sen mukaan Pro-mallien ensi syksyn uusi väri on äärimmäisen tumma ruskeanpunainen. Kuluttajamallien uudet värit taas ovat vaaleansininen ja vaaleanpunainen.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *