Tuskastuttavatko vanhat, suttuiset nettivideot? Näytönohjaimien kehittäjä tarjoaa lääkettä vaivaan

Tuskastuttavatko vanhat, suttuiset nettivideot? Näytönohjaimien kehittäjä tarjoaa lääkettä vaivaan

Näytönohjainteknologiastaan tunnettu Nvidia on julkaissut uusia ajureita RTX 30- ja 40-sarjan näytönohjaimilleen. Mielenkiintoiseksi uudet ajurit tekee RTX Video Super Resolution -niminen teknologia. Sen turvin voidaan parantaa nettivideoiden tarkkuutta. Aiheesta uutisoi The Verge.

Jos siis YouTuben alkuaikojen kissavideoiden alhainen tarkkuus vaivaa tarkkaan nykykuvaan tottunutta katsojaa, voi apu löytyä Nvidian näytönohjainta käyttävästä tietokoneesta.

Tekniikka toimii Chrome- ja Edge-selaimilla ja voi tarkentaa 360p-tarkkuuden ja 1440p-tarkkuuden välillä olevia videoita aina 4k-tarkkuuteen asti, parhaimmillaan 144 hertsin virkistystaajuudella.

Nvidia on kerryttänyt osaamista moiseen pelien puolella. Siellä tekoälyä on käytetty nostamaan pelien tarkkuutta mahdollisimman tehokkaasti. Sittemmin teknologiaa on käytetty myös Nvidian Shield TV -mediatoistimessa ja nyt se toimii siis myös chromium-pohjaisissa nettiselaimissa.

Videoiden tarkkuuden parannus toimii millä tahansa selaimessa katseltavilla nettivideoilla, eli laatua voi parantaa myös esimerkiksi Twitch-lähetyksissä tai Netflixissä.

Katso alta tai YouTubesta, minkälaisen muutoksen Nvidian tekniikka saa aikaan.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *