Venäjä syytti Ukrainaa iskusta alueelleen, Ukraina kutsui syytöksiä provokaatioksi

Venäjä syytti Ukrainaa iskusta alueelleen, Ukraina kutsui syytöksiä provokaatioksi

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak on kutsunut Venäjän syytöksiä tahalliseksi provokaatioksi.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak on kutsunut Venäjän syytöksiä tahalliseksi provokaatioksi.

Kuva: SERGEI KHOLODILIN / BelTA / HAN

Venäjä syytti torstaina Ukrainaa siviilien tulittamisesta Venäjän eteläosassa sijaitsevalla Brjanskin alueella.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak kutsui Twitterissä syytöksiä tyypilliseksi, tarkoitukselliseksi provokaatioksi.

Venäjän mukaan ukrainalainen sabotaasiryhmä oli ylittänyt maiden rajan ja hyökännyt alueelle. Venäjä kertoi asevoimiensa reagoivan Ukrainan väitettyyn hyökkäykseen pyrkimällä tuhoamaan ryhmän.

– Siviliuhrien ja siviili-infrastruktuuriin kohdistuvien tuhojen välttämiseksi vihollinen on sysätty takaisin Ukrainan alueelle, Venäjän turvallisuuspalvelu FSB puolestaan sanoi myöhemmin tiedotteessa, jonka venäläisuutistoimistot julkaisivat.

FSB:n mukaan ryhmään kohdistettiin tämän jälkeen mittava tykistöisku.

Uutistoimisto AFP ei ollut torstai-iltaan mennessä pystynyt vahvistamaan väitteitä Venäjälle tunkeutumisesta.

Väitetty venäläisvapaaehtoisten ryhmä kiistää Venäjän syytökset

Pian sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti väitetystä hyökkäyksestä Brjanskin alueella, presidentti Vladimir Putin sanoi hyökkääjien olevan uusnatseja ja terroristeja, jotka olivat tunkeutuneet rajan läpi ja avanneet tulen siviilejä vastaan.

– Venäjä haluaa pelotella kansaansa oikeuttaakseen hyökkäystään toiseen maahan sekä lisääntyvää köyhyyttä vuoden kestäneen sotimisen jälkeen, Ukrainan presidentin neuvonantaja Podoljak sen sijaan kirjoitti.

Aiemmin torstaina Venäjän Brjanskin alueen kuvernööri sanoi, että tiedustelu- ja sabotaasiryhmä oli ylittänyt rajan. Bogomazin mukaan kaksi ihmistä sai surmansa ja lapsi haavoittui hyökkäyksissä. Venäläiset uutistoimistot taas sanoivat viranomaisten tietoihin pohjaten, että ryhmä olisi voinut ottaa panttivankeja.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin puolestaan kaksi videota, joilla esiintyneet neljä miestä väittivät olevansa Ukrainan asevoimissa toimivan venäläisen vapaaehtoisryhmän jäseniä. Miehet sanoivat olevansa Venäjällä ja kiistivät väitteet siitä, että he olisivat ottaneet panttivankeja tai surmanneet ketään.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *