Vielä tänään selviää, jatkuuko bussilakko – AKT ja ALT saivat neuvottelutuloksen aikaan myös linja-autoalalle

Vielä tänään selviää, jatkuuko bussilakko – AKT ja ALT saivat neuvottelutuloksen aikaan myös linja-autoalalle

Myös linja-autoalan työriidassa on syntynyt neuvottelutulos, sovittelija Jukka Ahtela kertoo Twitterissä.

Aiemmin tänään työriidan osapuolet eli Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT) kertoivat saavuttaneensa neuvottelutuloksen huoltokorjaamoalan työriidassa.

Liittojen hallinnot käsittelevät neuvottelutuloksia vielä tänään. Jos ne hyväksyvät tulokset, parhaillaan käynnissä olevat lakot bussiliikenteessä ja huoltokorjaamoissa loppuvat.

– Mikäli sopimus hyväksytään, lakot päättyvät välittömästi ja töihin palataan viimeistään 6.3., AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko tviittaa.

Neuvottelutulos eroaa sovintoehdotuksesta siten, että se on syntynyt työriidan osapuolten välisen neuvottelun tuloksena.

Neuvotteluja on käyty työ- ja lepoajoista

AKT hylkäsi viime tiistaina sovittelija Jukka Ahtelan antaman sovintoehdotuksen huoltokorjaamo- ja linja-autoalalla. Työnantajapuoli olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Aiemmin tänään Kokko sanoi tiedotteessa, että linja-autoalan sovittelun keskiössä ovat nyt olleet työ- ja lepoajat.

– Neuvotteluja käydään työhönsidonnaisuusajasta ja työpäivän pituudesta eli maksimiajasta, Kokko sanoi.

Lakot huoltokorjaamo- ja linja-autoalalla alkoivat keskiviikkona. Huoltokorjaamoalan lakon on tarkoitus päättyä ensi viikon keskiviikkona 8. maaliskuuta ja bussilakon ensi viikon perjantaina 10. maaliskuuta, ellei sopua sitä ennen synny.

Lisäksi AKT on antanut lakkovaroitukset uusista lakkojaksoista. Toinen lakkojakso alkaisi tiistaina 14. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä ja päättyisi lauantaina 18. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä.

Kolmas lakkojakso taas alkaisi tiistaina 21. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä ja päättyisi perjantaina 24. maaliskuuta kolmelta aamuyöllä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *