Aamulehden päätoimittaja jättää tehtävänsä, taustalla asiaton käytös – ”Selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa ja ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan”

Aamulehden päätoimittaja jättää tehtävänsä, taustalla asiaton käytös – ”Selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa ja ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan”

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu on irtisanoutunut tehtävästään epäasiallisen käytöksen vuoksi.

Asiasta kertoo Aamulehden omistava mediayhtiö Sanoma Media Finland.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoi irtisanoutumisestaan myös Twitterissä.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoi irtisanoutumisestaan myös Twitterissä.

Kuva: Kuvakaappaus

– Julkisuudessa levisi viikonloppuna tietoja Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun epäasiallisesta käytöksestä ainejärjestön vuosijuhlissa Tampereella. Tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan, Sanoma kertoo tiedotteessa.

Tuulensuu osallistui viikonvaihteessa Tampereen yliopiston journalistiopiskelijoiden ainejärjestön Vostok ry:n 30-vuotisjuhliin.

– Näiden tapahtumien valossa en näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä. Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista. Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja pyydän anteeksi asianosaisilta. Otan tästä opikseni. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä, Tuulensuu sanoo tiedotteessa.

Vostok ry. kertoo omassa tiedotteessaan, että useat juhlien osallistujat olivat ilmoittaneet Tuulensuun epäsopivasta käyttäytymisestä. Vostokin mukaan osa tilanteista on tapahtunut iltajuhlassa ja osa tapahtuman jatkoilla ravintolassa.

– Vieraat ovat kertoneet Jussi Tuulensuun koskettaneen juhlavieraita epäasiallisesti, esimerkiksi halaillut ja ottanut selästä kiinni. Monet juhlavieraat ovat kokonaisuudessaan tunteneet olonsa epämiellyttäväksi Tuulensuun käytöksen takia, Vostok ry:n tiedotteessa kerrotaan.

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta sanoo, ettei yhtiö hyväksy epäasiallista käytöstä tai häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa. Hän pahoittelee Tuulensuun käytöstä yhtiön puolesta.

– Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, Kalsta toteaa.

Uutista päivitetty 13. maaliskuuta 19.31 Vostok ry:n kertomilla tiedoilla.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *