Ulkorakennus roihahti liekkeihin Muhoksella tunteja tulitöiden jälkeen – pelastuslaitos muistuttaa tulitöiden vaaroista

Ulkorakennus roihahti liekkeihin Muhoksella tunteja tulitöiden jälkeen – pelastuslaitos muistuttaa tulitöiden vaaroista

-

Tulitöiden epäillään aiheuttaneen tulipalon Muhoksella lauantain vastaisena yönä. Noin 80 neliön kokoinen ulkorakennus tuhoutui palossa lähes täysin.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palo uhkasi levitä vieressä olevaan vanhaan, käytöstä poistettuun navettaan. Se sijaitsi vain kahden metrin päässä palaneesta rakennuksesta. Navetta saatiin kuitenkin pelastettua liekeiltä.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Aineellisia vahinkoja tuli rakennuksen lisäksi varastossa olleesta irtaimistosta.

Tulipalon syttymissyyksi epäillään aiemmin tehtyjä tulitöitä. Tässä tapauksessa tulitöiden lopettamisen ja palon havaitsemisen välillä oli aikaa useita tunteja. Yleensä tulitöiden jälkeen paikkaa on valvottava yhden tunnin ajan.

–  Tulityöpaikan ympärillä olevat syttyvät rakenteet, erityisesti ontelorakenteet joihin ei ole näköyhteyttä ilman rakenteiden avaamista, voivat piilottaa kytevän palon pitkäksikin aikaa. Tämmöisissä piiloissa kytevä palo voi kehittyä tuntien ajan ja syttyä liekkipaloksi vasta viiveellä, pelastuslaitos muistuttaa.

Pelastuslaitoksen mukaan tilapäisellä tulityöpaikalla on ennen töiden aloittamista tehtävä vaarojen arviointi ja määriteltävä riittävät turvatoimet tulipalon estämiseksi. Lisäksi tulityön tekijällä tulee olla voimassa oleva tulityökortti.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *