Autojätti linjaa: ei kosketusnäyttöjä ohjaamoihin

Autojätti linjaa: ei kosketusnäyttöjä ohjaamoihin

Eteläkorealainen autonvalmistaja Hyundai on linjannut, että sen autoissa tullaan jatkossakin luottamaan fyysisiin painikkeisiin ohjaamon hallintalaitteissa. Viime vuosina kosketusnäyttöjen suosio autojen hallintapaneeleissa on kasvanut.

Hyundain suunnittelujohtaja Sang Yup Lee on vahvistanut päätöksen, kirjoittaa autosivusto The Drive. Syynä fyysisten näppäinten suosimiseen kosketusnäyttöjen sijasta on turvallisuus.

Kosketusnäyttöjen käyttäminen autoissa saattaa aiheuttaa turvallisuusriskejä, mikäli kuljettajan täytyy liikkua kosketusnäytön kautta valikoissa esimerkiksi ilmastointia tai radion äänenvoimakkuutta säätääkseen. Fyysisen napin löytää ohjauspaneelista sormituntumallakin, mutta kosketusnäyttöä käyttäessä täytyy lähes aina kääntää katse hetkeksi tiestä näyttöön.

Leen mukaan aika ei ole vielä kypsä fyysisten nappien hylkäämiselle. Hänen mukaansa niistä voidaan luopua, kun neljännen tason autonominen ajaminen yleistyy

Käytännössä tämä tarkoittaa niin luotettavaa autonomista ajoa, että kuljettaja voi halutessaan vaikkapa nukahtaa. Nelostasolla autonominen ajo olisi sallittu vain rajatuilla alueilla. Tällä hetkellä autonominen ajaminen on vielä kaukana tästä tasosta.

Kosketusnäyttö on ollut viime vuosina autoissa paitsi trendikäs, myös kustannustehokas ja yksinkertainen ratkaisu. Näyttö mahdollistaa suuren määrän erilaisia toimintoja kompaktiin ja helposti vaihdettavaan käyttöliittymään. Tekniikka on vähentänyt tarvetta suurelle määrälle erilaisia säätimiä ohjaamoissa ja siten tehnyt autojen sisustuksen muotoilusta yksinkertaisempaa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *