Googlen Bard-tekoälylle naureskellaan netissä – virheellinen vastaus herätti huolen yksityisyydestä

Googlen Bard-tekoälylle naureskellaan netissä – virheellinen vastaus herätti huolen yksityisyydestä

Googlen tiistaina julkaisema Bard-chatbotti on otettu innolla vastaan testaajien keskuudessa. Sosiaalisessa mediassa ja nettifoorumeilla on julkaistu runsaasti ruutukaappauksia Bardin edesottamuksista. Liikkeellä on myös paljon Bardille vitsailevia meemejä.

The Vergen ensiarviossa Bard toimi selvästi nopeammin kuin ChatGPT ja Bing, joskin sivusto huomauttaa, että tämä saattaa johtua toistaiseksi harvalukuisesta käyttäjäjoukosta.

Vergen toimittaja Tom Warren kysyi Bardilta, mitä mieltä se on Microsoftin kilpailevasta Bing-chatbotista. Bard vastasi arvostavansa Bingiä ja kehui sen gpt-4-kielimallia tehokkaaksi.

Bardilla on ollut testaajien julkaisuista päätellen vaikeuksia matemaattisten ja muiden numeroihin liittyvien kysymysten kanssa. Myös Bardin kehityksestä vastaava johtaja Eli Collins on vahvistanut, että numerot tuottavat Bardille vielä vaikeuksia.

How to Geek -sivuston päätoimittaja Chris Hoffman kysyi Bardilta perinteisen kompakysymyksen: kumpi painaa enemmän, viisi naulaa höyheniä vai viiden naulan käsipaino? Bardin vastauksen mukaan viittä naulaa höyheniä ei ole olemassa, mutta jos olisikin, höyhenet painaisivat saman verran kuin yhden naulan käsipaino. Brittiläisessä ja Yhdysvalloissa käytetty naula on massan yksikkö, joka vastaa noin 0,45 kilogrammaa.

Bard ei tosin ole ainoa chatbotti, joka on mennyt sekaisin vastaavasta kompakysymyksestä. Sekä ChatGPT että Bing antoivat yksinkertaiseen kysymykseen yhtä sekavia vastauksia.

Eräälle testaajalle Bard väitti, että sen kouluttamiseen olisi käytetty Googlen sähköpostipalvelu Gmailista kerättyä dataa. Alphabet torjui väitteen sanomalla, että kyseessä oli Bardin tekemä virhe.

Netissä on kiertänyt myös kuvakaappaus, jossa Bardilta kysytään, kuinka kauan aikaa kuluu, ennen kuin Google päättää sulkea Bardin kokonaan. Vastauksessaan Bard sanoo Googlen sulkeneen Bardin tiistaina 21. maaliskuuta.

Ilmeisesti virheellinen väite perustuu Hacker News -sivuston uutiskommenttiin.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *