Ben Zyskowiczin pahoinpitelystä epäilty päästettiin vapaaksi – Poliisi: Epäilty on kertonut, että hänen tunteensa kuumenivat ja tapahtunut oli sattumaa

Ben Zyskowiczin pahoinpitelystä epäilty päästettiin vapaaksi – Poliisi: Epäilty on kertonut, että hänen tunteensa kuumenivat ja tapahtunut oli sattumaa

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) pahoinpitelystä epäilty mies on poliisikuulusteluissa kertonut, ettei teon taustalla ollut suunnitelmallisuutta.

– Hänen näkemyksensä mukaan siinä tilanteessa tunteet ovat vain sattuneet kuumenemaan ja ollut vain sattumaa, että näin on päässyt käymään, tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen kertoi STT:lle.

Poliisi tiedotti maanantai-iltapäivänä, että teosta epäilty 38-vuotias mies on päästetty vapaaksi. Hän oli ollut kiinniotettuna lauantaista lähtien.

– Hänen kuulusteluissaan eikä mistään muualtakaan ole tullut harkinnasta viitteitä, sanoi Lehtonen.

Poliisin mukaan edellytyksiä miehen vangitsemisvaatimukselle ei ollut. Poliisin olisi pitänyt esittää vangitsemista huomiseen puoleenpäivään mennessä.

Lehtosen mukaan rikoksista, joista miestä epäillään – perusmuotoisesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta – harvemmin vangitaan.

– Jos unohdetaan motiiviasiat ja mahdolliset poliittiset näköalat, väkivaltarikostutkinnan näkökulmasta ei ole kyse kovin kummallisesta asiasta.

Zyskowicz joutui hyökkäyksen kohteeksi lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa ennen puoltapäivää.

Poliisi jatkaa edelleen asian tutkintaa muun muassa kuulustelemalla lisää todistajia.

Zyskowicz: Mies uhkasi tappaa, huitoi, kamppasi ja työnsi maahan

Zyskowicz joutui hyökkäyksen kohteeksi lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa ennen puoltapäivää. Zyskowicz oli odottamassa metroa, kun Zyskowiczin mukaan aggressiivinen mies uhkasi tappaa hänet ja työntää metron alle.

Zyskowicz kertoi, että mies huitaisi kädellä päin hänen kasvojaan. Tämän jälkeen hyökkääjä yritti Zyskowiczin mukaan poistua paikalta reippaasti kävellen.

– Halusin, että hän joutuu tapahtumasta vastuuseen, niin lähdin hänen peräänsä muutaman muun silminnäkijän kanssa, Zyskowicz kertoi tapahtuneesta STT:lle.

Zyskowiczin mukaan mies jatkoi solvausten esittämistä ja huusi esimerkiksi Natosta ja juutalaisista. Sitten mies kääntyi ja juoksi kansanedustajaa kohti.

– Hän kamppasi ja työnsi minut maahan. Siinä tuli vaurioita kämmeniin sekä polviin, kansanedustaja kertoi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *