Mies joutui autovarkauden kohteeksi – tappoi varkaan Apple-laitteen avulla

Mies joutui autovarkauden kohteeksi – tappoi varkaan Apple-laitteen avulla

Yhdysvalloissa Teksasissa on nähty erikoinen rikostapaus, jossa ensin mies varasti toisen miehen lava-auton. Tämän jälkeen auton omistaja jäljitti autovarkaan ja tappoi tämän ampumalla. Jäljittämiseen tappaja käytti San Antonion poliisin mukaan autossa ollutta Applen AirTag-jäljitintä. Tapauksesta uutisoi muiden muassa Business Insider.

Poliisi sai ilmoituksen varastetusta autosta keskiviikkona 29. maaliskuuta kello yhdeltä iltapäivällä paikallista aikaa.

Poliisin mukaan auton omistaja perheineen jäljitti varkaan AirTagin sijainnin avulla paikallisen ostoskeskuksen parkkipaikalle. Ampuja on väittänyt nähneensä varkaalla aseen ennen kuin hän itse päätyi ampumaan. Poliisi ei ole vahvistanut lausuntoa.

Poliisin ehdittyä paikalle varas oli jo ammuttuna auton sisällä.

AirTag on kolikon kokoinen jäljitinlaite, jonka voi kiinnittää esimerkiksi avainnippuun tai laukkuun. Apple-laitteen omistaja näkee paikantimen sijainnin Applen Etsi-sovelluksesta. Laite on suunniteltu kadonneiden esineiden etsimiseen, mutta julkaisustaan asti niitä on käytetty myös epäeettisesti ihmisten jäljittämiseen esimerkiksi kätkemällä paikannin uhrin laukkuun tai vaatteisiin.

Apple on kertonut tekevänsä yhteistyötä yhdysvaltalaisten viranomaisten kanssa siten, ettei autovarkauden uhrin olisi tarvinnut itse lähteä varkaan perään. Yhtiön mukaan poliisille olisi tarvittaessa voitu antaa paikantimen sijaintitieto.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *