HS: Eero Heinäluoma ei aio pyrkiä SDP:n presidenttiehdokkaaksi

HS: Eero Heinäluoma ei aio pyrkiä SDP:n presidenttiehdokkaaksi

Eero Heinäluoma (sd.) ei aio lähteä presidenttikisaan, kertoo HS. Arkistokuva.

Eero Heinäluoma (sd.) ei aio lähteä presidenttikisaan, kertoo HS. Arkistokuva.

Kuva: Mauri Ratilainen

SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoma ei aio pyrkiä puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Heinäluoma kertoo asiasta Helsingin Sanomille.

– Presidenttikisa on äärimmäisen kova ja vaativa. Ehdokkaan pitää pystyä laittamaan itsestään 110 prosenttia peliin. En ole löytänyt itsestäni sellaista taistelijaa ja sisäistä paloa, joka mahdollistaisi ehdokkuuden, Heinäluoma sanoo lehdelle.

Aiemmin SDP:n ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin on povattu Heinäluomaa tai EU-komissaari Jutta Urpilaista. Urpilainen on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta. SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin kertoi puolestaan keskiviikkona, ettei hän hae jatkokautta puolueen puheenjohtajana eikä hän ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Heinäluoma sanoo HS:lle kertoneensa Urpilaiselle vuoden 2021 syksyllä, ettei hän aio lähteä presidenttikisaan.

– Pidin hyvänä, että hän tietää minun näkemykseni. Näin hänelle jää aikaa ventiloida omaa päätöstään ja varautua siihen, että katseet kohdistuvat häneen.

SDP nimittää presidenttiehdokkaansa syyskuun puoluekokouksessa.

Puolueet nimittävät ehdokkaansa kisaan syksyllä. Mahdollisia ehdokkaita ovat esimerkiksi vihreiden Pekka Haavisto, kokoomuksen Alexander Stubb, keskustan Olli Rehn ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho. Liike Nyt on jo nimennyt Hjallis Harkimon ehdokkaakseen.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *