Kotiin annettavia palveluita lisätään Pohjois-Pohjanmaalla – aluehallitus perusti kymmeniä uusia tehtäviä ikäihmisten palveluihin

Kotiin annettavia palveluita lisätään Pohjois-Pohjanmaalla – aluehallitus perusti kymmeniä uusia tehtäviä ikäihmisten palveluihin

-

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (Pohde) ohjaa 23 miljoonaa euroa lisärahaa kotona ja arkiympäristössä tapahtuviin palveluihin, tiedotteessa kerrotaan.

Tällaisia palveluita ovat muun muassa sairaanhoidollinen ja lääketieteellinen tuki sekä kotikuntoutus. Palveluilla tuetaan kotona asumista ja arjessa pärjäämistä.

Kotona asumisen tuen Kotas-keskus laajenee koko alueelle, samoin kuin kotisairaalatoiminta kaikille ikäryhmille. Hyvinvointialueelle luodaan yhtenäinen ikäneuvolan toimintamalli.

Aluehallitus päätti asiasta viime viikolla pitämässään kokouksessa. Samalla se päätti 64 uuden toimen perustamisesta.

Niistä 38 on kotikuntoutukseen tulevia palveluohjaajia, fysio- ja toimintaterapeutteja, sairaanhoitajia, geronomeja, lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Kotisairaalatoimintaa vahvistetaan 15 sairaanhoitajalla.

Lisää henkilöstöä tulee myös ikäneuvolatoimintaan ja Kotas-keskukseen. Kotas-tilannekeskus on alueellinen hoidon koordinoinnin keskus, jonka tavoitteena on vähentää ensihoidon ja päivystyksen käyttöä sekä lyhentää sairaalajaksoja.

Lue myös: Pohde yhtenäistää kotihoidon ja tukipalveluiden asiakasmaksut, tällaiset hinnat ovat jatkossa – eniten kysyntää on päivätoiminnalle ja kotiin tuotavalle ruoalle

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *