Maavoimien pohjoisille joukoille hankitaan 8000 paria uusia suksia – ”Uusien suksien avulla parannamme taistelijan kykyä edetä erityisesti syvässä hangessa”

Maavoimien pohjoisille joukoille hankitaan 8000 paria uusia suksia – ”Uusien suksien avulla parannamme taistelijan kykyä edetä erityisesti syvässä hangessa”

Naton logistiikka- ja hankintavirasto (NSPA) on saanut päätökseen Suomen puolustusvoimien vaatimusten mukaisten hiihtovälineiden kilpailutuksen, puolustusvoimat tiedottaa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos hankkii NSPA:n kautta maavoimien pohjoisille joukoille yli 8000 paria hiihtovälineitä.

Hankinnan yhteisarvo on lähes kolme miljoonaa euroa. Se sisältää KSF Sport Oy:n toimittamat sukset ja siteet, Peltonen Ski Oy:n toimittamat sauvat sekä hiihtovälineiden varaosia.

Uudet hiihtovälineet toimitetaan Jääkäriprikaatiin ja Kainuun prikaatiin talvikauden 2023–2024 aikana. Hiihtovälineet on suunniteltu toimimaan ja kantamaan erityisesti pohjoisen Suomen umpihankiolosuhteissa.

– Uusien suksien avulla parannamme taistelijan kykyä edetä erityisesti syvässä hangessa. Taistelijan ja hänen kantamiensa varusteiden paino on ajan mittaan kasvanut, mikä on asettanut myös suksille uusia vaatimuksia, kertoo jalkaväen tarkastaja eversti Juhana Skyttä Maavoimien esikunnasta.

Suksien kokoa on pystytty nykyaikaisilla materiaaleilla ja valmistustekniikoilla kasvattamaan samalla kun massan määrä ei ole juurikaan lisääntynyt. Sukset ovat aiempaa kantavampia, mutta sopivat edelleen joukkojen yleiskäyttöön. Uusia suksia voidaan käyttää kaikilla sotilasjalkineilla.

Nykyisten hiihtovälineiden käyttöä jatketaan joukoilla, joiden toiminta-alueella syvän lumen määrä on pohjoista vähäisempi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *