Ison-Britannian kaavailema laki sai WhatsAppin kauhun valtaan – ”Massavalvonta ei

Ison-Britannian kaavailema laki sai WhatsAppin kauhun valtaan – ”Massavalvonta ei

WhatsApp, Signal ja muut viestisovellukset vastustavat Ison-Britannian hallituksen kaavailemaa lakia, joka antaisi viranomaisille mahdollisuuden valvoa käyttäjiä torjuakseen lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää materiaalia.

BBC:n mukaan Ison-Britannian hallitus katsoo mahdolliseksi huolehtia lasten turvallisuudesta ja yksityisyydestä samaan aikaan. Sovellusten takana olevat yhtiöt ovat kuitenkin huolissaan siitä, että lakiehdotus murentaisi käyttäjien yksityisyyden turvaavan päästä päähän -salauksen.

”Me kannatamme vahvaa salausta, mutta se ei voi tulla yleisen turvallisuuden kustannuksella”, hallinnon edustaja sanoi BBC:lle.

Hallinnon mielestä teknologiayhtiöillä on moraalinen vastuu varmistaa, ettei niiden alustoilla esiinny lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

”Verkkoturvallisuuslakialoite ei edusta päästä päähän -salauksen kieltämistä tai vaadi palveluita heikentämään salausta.”

Viestipalveluita tarjoavat teknologiayhtiöt ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen vedotakseen päättäjiin.

”Salauksen heikentäminen, yksityisyyden horjuttaminen ja ihmisten yksityisten keskustelujen massavalvonta eivät ole oikea suunta”, kirjeessä kirjoitetaan.

Yhtiöiden mielestä lakialoite vaarantaa isobritannialaisten sekä heidän kanssaan viestittelevien ihmisten yksityisyyden ja turvallisuuden. Yhtiöiden mukaan aloite lisää myös riskiä sille, että maan vihollisvaltiot alkavat luoda samankaltaista lainsäädäntöä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *