Tappara ratkaisi Liigan ensimmäisen finaalin toisen erän lopun tehokkuudellaan

Tappara ratkaisi Liigan ensimmäisen finaalin toisen erän lopun tehokkuudellaan

Tappara vei voiton ensimmäisessä finaalisarjan ottelussa. Arkistokuva.

Tappara vei voiton ensimmäisessä finaalisarjan ottelussa. Arkistokuva.

Kuva: EPA

Tappara on aloittanut jääkiekon Liigan loppuottelusarjan 5–1-voitolla Pelicansista. Runkosarjan voittanut Tappara tavoittelee toista peräkkäistä Suomen mestaruutta.

Tampereella Tappara otti yliotteen lahtelaisvastustajastaan toisen erän lopun kolmella maalillaan. Tappara osui kolmesti runsaan kolmen minuutin jaksolla oltuaan sitä ennen erässä välillä helisemässä Pelicansin kanssa. Ote alkoi kääntyä kotijoukkueelle päävalmentaja Jussi Tapolan otettua aikalisän ajassa 31.37.

Tapparan maalintekijät kolmannen erän tehohetkessä olivat Veli-Matti Savinainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Marcus Davidsson, joka vaihtui tarkistuksessa maalintekijäksi Anton Levtchin sijaan. Savinaisen osuma syntyi ylivoimalla, ja Vittasmäki osui Pelicansin siirretyn rangaistuksen aikana.

Avauserässä Tapparan johtomaalin teki Kristian Tanus.

Päätöserässä Tapparan maalilukuja kaunisteli Otto Rauhala. Hänen osumansa jälkeen Pelicans vaihtoi maalivahtia, sillä Patrik Bartosak teki tilaa Jasper Patrikaiselle ajassa 40.55.

Pelicans oli ottelun toisessa erässä hyvä, mutta Tapparan maalivahdin Christian Heljangon selän taakse meni vain Topias Vilénin laukoma kiekko. Osuma nosti Pelicansin 1–1-numeroihin, mutta jäi lahtelaisten ainoaksi.

– Varmaan pelillisesti ei ollut ihan 5–1-peli, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä C Moren tv-haastattelussa ja kehui joukkueensa toista erää.

Niemelä sanoi, että on myös asioita, joita hän ei voi kommentoida ja viittasi tuomarilinjaan. Pelicans muun muassa haastoi Tanuksen maalitilanteen, mutta videotarkistus jätti maalin voimaan.

Ensimmäinen loppuottelu pelattiin 11 904 katsojan edessä.

Suomen mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Loppuottelusarja jatkuu perjantaina Lahdessa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *