Ukrainalaissotilaat Timesille: Venäjä käynyt rohkeammaksi rintamalla, koska tietää ammusten puutteesta

Ukrainalaissotilaat Timesille: Venäjä käynyt rohkeammaksi rintamalla, koska tietää ammusten puutteesta

-

Brittiläisen Times-lehden Harkovassa haastattelemat ukrainalaissotilaat kertovat Venäjän joukkojen käyneen hyökkäävämmiksi ja rohkeammiksi rintamalla Ukrainassa.

Haastateltujen sotilaiden mielestä tämä johtuu siitä, että Venäjä tietää Ukrainan ammusten käyneen vähiin. Ukrainan armeijan puutteet ja heikkoudet kävivät ilmi myös Yhdysvalloissa vuotaneista huippusalaisista puolustusministeriön asiakirjoista.

Ukraina on tähän mennessä pystynyt hallitsemaan omaa ilmatilaansa ja käyttänyt myös panssarintorjuntaohjuksia, joilla se on estänyt Venäjän joukkoja lähettämästä helikoptereita syvälle Ukrainan hallitsemille alueille.

Timesin mukaan Ukraina on nyt vaarassa menettää ilmatilansa hallinnan.

– Venäläiset tietävät, että ammuksemme ovat vähissä ja he ovat tulleet rohkeammaksi. Joka päivä tulee yhä enemmän helikoptereita ja lentokoneita, ja he alkavat ymmärtää, ettemme voi pysäyttää niitä, sanoi yksi ukrainalaissotilaista Timesille.

Perjantaina Ukrainalle sotilaallista apua toimittavien yli 50 valtion edustajat kokoontuivat jälleen Ramsteinissa Saksassa, mutta kokouksesta ei kuultu mitään suuria lupauksia. Ukraina on toivonut yhdysvaltalaisvalmisteisia F-16-hävittäjiä.

Venäjällä voitonpäivän ohjelmaa supistetaan ”turvallisuussyistä”

Britannian puolustusministeriön päivittäisessä Ukraina-katsauksessa kerrottiin lauantaina, että Venäjän johto on päättänyt perua toisen maailmansodan massiiviset muistomarssit voitonpäivänä 9. toukokuuta.

Voitonpäivän juhlimiseen perinteisesti kuuluneet marssit on peruttu ”turvallisuussyistä”, raportissa kerrottiin.

Brittitiedustelu uskoo kuitenkin viranomaisten olevan huolissaan siitä, että marsseilla jollain tavalla kiinnitettäisiin huomiota tai korostettaisiin Venäjän epäonnistumisia sotarintamalla Ukrainassa.

Marsseissa kansalaiset ovat perinteisesti kantaneet valokuvia sukulaisista tai ystävistä, jotka sotivat Neuvostoliiton asevoimissa tai palvelivat maata muilla tavoin toisen maailmansodan aikana.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *