Tällainen on maailman ensimmäinen 3d-tulostettu hotelli – keskelle Texasin aavikkoa

Tällainen on maailman ensimmäinen 3d-tulostettu hotelli – keskelle Texasin aavikkoa

Maailman ensimmäinen 3d-tulostettu hotelli rakennetaan keskelle Texasin aavikkoa. Hotellista tulee rönsyilevä 62 hehtaarin keidas, joka sijaitsee Marfassa Texasin osavaltiossa.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä teksasilainen hotelliyrittäjä Liz Lambert, 3d-rakennusalan startup-yritys Icon ja tanskalainen suunnitteluyritys Big. Asiasta uutisoi Interesting Engineering.

Big on ollut suunnittelemassa Nasalle rakennuksia Marsiin ja Kuuhun. 3d-tulostetussa hotellikokonaisuudessa onkin vaikutteita Kuun pinnalta, kirjoittaa Dezeen.

Lopputulos tulee osaksi paimentolaistyylistä vaikutteita ottanutta El Cosmicon leirintäaluetta, jossa Lambert pyörittää hotellia. Uusi 3d-printattu hotellialue tulee sen laajennusosaksi.

Havainnekuva. Hotellissa on kupolimaisia rakenteita. Big ja Icon

Materiaalina käytetään sementtiseosta, mutta muodoilla halutaan luoda luonnollisen näköinen lopputulos.

”Vaikka se on robotin tekemä, sillä on paljon inhimillisempi estetiikka”, kuvailee Iconin yksi perustajista Jason Ballard Dezeenin haastattelussa.

Hotellin lisäksi alueelle 3d-tulostetaan myös pieniä taloja ja yleisiä mukavuuksia, kuten uima-allas. Hotellin energiaratkaisuista tai -kulutuksesta ei kerrota vielä tarkemmin.

Havainnekuva. Aavikolle tulostetaan luksusmukavuuksia turisteille, kuten uima-allas. Big ja Icon

Värimaailma perustuu aavikon maaperään ja hotellin on luonnollisten muotojen avulla tarkoitus sulautua ympäristöön aivan kuin se kirjaimellisesti nousisi ylös maasta, jolle se on pystytetty.

Iconin rakennusjärjestelmä perustuu 3d-tulostimeen sekä kannettavaan sekoitusyksikköön, joka tuottaa rakennusmateriaalin. Teknologiayrityksen materiaalitiimi on kehittänyt rakennusaineen.

Bigin sivuston mukaan kompleksin valmistumispäivämäärä on vuonna 2023, mutta sivustolla ei kerrota, milloin El Cosmico on tarkalleen on valmis. Dezeen sanoo aavikkohotellin valmistuvan vuonna 2024.

Palasen kokonaisuudesta pääsee näkemään myös Austinin kaupungissa, kun Longin esittävien taiteiden keskus tuo maistiaisen hotellin rakennustyylistä näytille South by Southwest (SXSW) -festivaalin aikaan. Se on Teksasin Austinissa vuosittain järjestettävä tapahtuma, johon osallistuu noin 19 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden työntekijää.

Havainnekuva. Festivaalilla esiteltävä esiintymislava on jo lähes valmis. Big ja Icon

Longin keskuksen etunurmikolle tulee pysyvä paviljonkityyppinen esiintymislava. Rakennuksessa haetaan luonnon muotoja esimerkiksi kerroksittain horisontaalisesti kulkevissa seinärakenteissa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *