Mersun sähköautoihin tuntuvasti lisää kiihtyvyyttä – vaikka kuukausitilauksella

Mersun sähköautoihin tuntuvasti lisää kiihtyvyyttä – vaikka kuukausitilauksella

Kuukausimaksullinen tilaus on hyvä ratkaisu silloin, kun kuukaudesta toiseen käyttää palvelua ja siitä sitten maksaa niin kauan kuin palvelua haluaa käyttää. Tällainen voi olla vaikkapa kuntosalijäsenyys tai laadukkaan it-alan lehden tilaus.

Sitten on niitä laitevalmistajia, jotka valmistavat laitteen, rajoittavat sen ominaisuuksia ohjelmallisesti ja pyytävät asiakkaalta kuukausittain rahaa, jotta asiakas voi laitteen ominaisuuksia täysin mitoin hyödyntää.

Ikonisen automerkki Mercedes-Benzin sähköautomalleihin EQE 350 ja EQS 450, niin sedanina kuin katumaasturina, on Yhdysvalloissa tullut tarjolle kiihtyvyyttä parantava ohjelmistopäivitys. Samalla ovat näiden päivitysten hintatiedot vahvistuneet. Aiheesta kertoo Car and Driver.

Langattomasti autolle saatava päivitys nostaa EQE 350:n huipputehon 288 hevosvoimasta 348 hevosvoimaan ja EQS 450:n huipputehon 355 hevosvoimasta 435 hevosvoimaan.

Samalla paranee huippukiihtyvyys. EQE 350 -malleissa repäisy nollasta 60 mailiin tunnissa hoituu sedanilla 5,1 sekunnissa ja katumaasturilla 5,2 sekunnissa, eli 0,9 ja 1,0 sekuntia vakiomalleja ripeämmin.

Isommilla ja tehokkaammilla EQS 450 -malleilla parannukset ovat vastaavasti 0,8 ja 0,9 sekuntia ja uudet lukemat 4,5 ja 4,9 sekuntia.

Lisätehoa ja lyhyempi kiihdytyksen huuma maksavat siis rahaa. Jotta lisätehon saisi käyttöönsä, pitää Mersun verkkokaupassa tehdä tilaus, joka EQE 350 -malleille maksaa 60 dollaria kuukaudessa tai 600 dollaria vuodessa. EQS 450 -malleille hinnat ovat 90 dollaria kuukaudessa tai 900 dollaria vuodessa.

Jos jatkuva tilaus ja siitä maksaminen ei kuitenkaan tunnu mukavalta idealta, voi lisätehot ostaa myös kertamaksulla. EQE:lle kertamaksu on 1950 dollaria eli noin 1770 euroa ja EQS:lle 2950 dollaria eli noin 2680 euroa.

Mitään osia autoissa ei siis rahaa vastaan vaihdeta, vain ohjelmistoa muutetaan. BMW yritti samaa viime vuonna, kun se alkoi veloittaa kuukausimaksua siitä, että asiakkaat muun muassa Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa voisivat kytkeä päälle penkinlämmittimet. Niidenkin komponentit oli jo autoihin valmiiksi asennettuina.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *