iPhonen liitin muuttuu – samalla päivittyvät kuulokkeet ja muut oheislaitteet

iPhonen liitin muuttuu – samalla päivittyvät kuulokkeet ja muut oheislaitteet

Applen syksyllä julkaistavien iPhone 15 -mallien odotetaan siirtävän nykyisen lightning-liitännän historiaan, koska usb-c:n tuloa povataan. Samalla uuden liitännän saa myös moni oheislaite, kuten langalliset kuulokkeet, kertoo MacRumors.

Vuotojen perusteella alihankkija Foxconn on jo täydessä työn touhussa valmistaessaan usb-c-liitännällä varustettuja EarPod-kuulokkeita. Tällä hetkellä EarPodeja on saatavilla lightningilla tai perinteisellä 3,5 millimetrin analogisella liitännällä, kumpikin 19 euron hinnalla.

Langallisten kuulokkeiden lisäksi tietysti monen muunkin oheislaitteen odotetaan siirtyvän usb-c-aikaan. Jo aiemmin Apple-analyytikkona ja luotettavana tietolähteenä tunnettu Ming-Chi Kuo on kertonut tulossa olevista laitteista.

EarPodien ja iPhone-mallien lisäksi usb-c-siirtymä on edessä AirPodien latauskoteloissa, MagSafe-lisäakuissa sekä Magic Keyboardeissa ja Magic Mouseissa eli Applen omissa näppäimistöissä ja hiirissä.

Applen laitteista läppärit ovat jo pitkään käyttäneet usb-c:tä ja valtaosa iPad-mallistostakin on nykyaikaisella liitännällä jo varustettu.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *