Storytel jatkoi voitollisella käyttökatteella: kasvu ei silti yltänyt odotuksiin

Storytel jatkoi voitollisella käyttökatteella: kasvu ei silti yltänyt odotuksiin

Tukholma

Äänikirjayhtiö Storytelin oikaistu käyttökate kasvoi tammi–maaliskuussa vuodentakaisesta ja pysyi positiivisena. Kyse on nyt kolmannesta perättäisestä vuosineljänneksestä, jolloin Storytelin käyttökate on ollut voitollinen.

Storytelin oikaistu käyttökate oli tammi–maaliskuussa 30 miljoonaa kruunua, kun se vuodentakaisella vertailujaksolla oli -149 miljoonaa kruunua, eli tappiollinen.

Yhtiötä seuraa viisi analyytikkoa. Esimerkiksi Kepler Cheuvreux odotti yhtiöltä 37 miljoonan kruunun käyttökatetta, kun Reutersin keräämän konsensusarvion mukaan yhtiöltä odotettiin 41 miljoonan kruunun oikaistua käyttökatetta.

Oikaistu käyttökatemarginaali oli tammi–maaliskuussa 3,8 prosenttia, kun Reutersin keräämä konsensus odotti 4,9 prosentin marginaalia.

Suoratoistotulot olivat 742 miljoonaa kruunua, kun ne vertailujaksolla olivat 699 miljoonaa kruunua. Konsensusennuste odotti 822 miljoonan kruunun suoratoistotuloja.

Koko konsernin liikevaihto oli 796 miljoonaa kruunua, kun vertailujaksolla liikevaihto oli 747 miljoonaa kruunua.

Yhtiö järjestää pääomamarkkinapäivän kesäkuussa, missä sen on tarkoitus esitellä strategiaansa ja näkemyksiään tulevien vuosien kehityksestä.

Julkisissa esiintymisissä yhtiön toimitusjohtaja Johannes Larcher on painottanut kasvun tekemistä kannattavaksi. Dagens industrin haastattelussa helmikuussa Larcher linasi, että yhtiön käyttökate olisi voitollinen jokaisena vuoden 2023 neljänneksenä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *