Nokia irtisanomassa Suomessa jopa 200

Nokia irtisanomassa Suomessa jopa 200

Nokia on tänään keskiviikkona käynnistänyt Suomessa muutosneuvottelut, muutosneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan korkeintaan 208 työpaikan vähennykseen.

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, mutta muun muassa järjestelmäpiirien (SoC) tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät ole muutosneuvotteluiden piirissä.

Yhtiö reagoi yleisen taloustilanteen aiheuttamaan muutokseen asiakkaissa

Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja Tommi Uiton mukaan yhtiö on alkanut nähdä merkkejä siitä, että yleinen taloudellinen toimintaympäristö vaikuttaa asiakkaiden ostokäyttäytymiseen.

”Meidän tulee reagoida tähän muutokseen osana jo vuonna 2021 aloittamaamme ohjelmaa. Tavoitteenamme on kestävän ja kannattavan kasvun varmistaminen pitkällä aikavälillä. Nämä päätökset eivät ole koskaan helppoja ja pyrimme parhaamme mukaan tukemaan henkilöstöämme tässä tilanteessa”, Tommi Uitto sanoo tiedotteessa.

Nokia julkisti maaliskuussa 2021 kulurakenteensa uudistamiseksi ohjelman, jonka ennakoitiin johtavan maailmanlaajuisesti 80 000–85 000 työntekijän organisaatioon aiemman noin 90 000 sijaan tarkkojen lukujen riippuessa markkinoiden kehityksestä.

Konsernitasolla Nokia odottaa maailmanlaajuisen ohjelman alentavan kulurakennetta noin 600 miljoonalla eurolla vuoden 2023 loppuun mennessä.

Nokia on ilmoittanut, että se pyrkii käyttämään kustannussäästöjä vastaavan määrän lisäinvestointeihin tutkimus- ja kehitystoimintaan, tarvittavan osaamisen varmistamiseen sekä palkkainflaatiosta aiheutuviin kuluihin.

Yhtiön tiedotteen mukaan ohjelman täytäntöönpano on edennyt vuodesta 2021 lähtien, mutta viime vuosien hyvän markkinatilanteen johdosta tähänastiset vähennystarpeet ovat olleet ennakoituja pienempiä.

Nokia työllistää Suomessa noin 7 000 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Nokia on palkannut Suomessa vuosina 2021–2022 noin 1 200 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *