Peliala palkitsi vuoden 2022 parhaat suomalaispelit – ehdolla 11 peliä

Peliala palkitsi vuoden 2022 parhaat suomalaispelit – ehdolla 11 peliä

Vuoden 2022 parhaat suomalaiset videopelit on valittu The Finnish Game Awards -palkintogaalassa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suomen Pelinkehittäjät ja pelialan kattojärjestö Neogames Finland.

Kaikkiaan ehdolla oli 11 suomalaista peliä useissa eri palkintokategorioissa.

Vuoden 2022 parhaaksi peliksi sekä parhaaksi mobiilipeliksi valittiin Tree Men Gamesin Pako Highway. Kyseisessä pelissä kaahataan läpi betoniviidakon elektronisen musiikin pauhatessa taustalla.

Tree Men Games on Aalto Yliopiston Media Labissa ponnistanut kolmen kehittäjän pelistudio.

Parhaaksi pc- ja konsolipeliksi nousi 10tons-pelistudion Undead Horde 2: Necropolis. Kyseisessä pelissä pelaajan on uudelleenrakennettava Necropolis-kaupunki epäkuolleen armeijansa avustuksella.

10tons on tamperelainen pelistudio, joka työllistää noin 10 henkilöä. Tiimi kehittää ja julkaisee pelinsä itse.

Parhaasta luovasta suorituksesta palkittiin Red Stage Entertainmentin seikkailupeli Skábma – Snowfall, joka on saanut innoitteensa saamelaisesta kulttuurista ja tarinoista. Red Stage Entertainment on kahdeksan henkilön tamperelainen pelistudio.

”Suomen pelialaa juhlitaan nyt kymmenettä kertaa Pelinkehittäjät ry:n toimesta. Moni asia on näinä vuosina muuttunut, mutta pelialan yhteisö on edelleen voimissaan ja se antaa luottamusta siihen, että myös tulevina vuosina Suomen peliala kasvaa ja vahvistuu kuten tähänkin asti”, toteaa Suomen Pelinkehittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Loukiainen tiedotteessa.

Muita juhlaillan palkittuja olivat One Trick Entertainment (Vuoden 2022 tulokas), Critical Force -pelistudion perustaja Veli-Pekka Piirainen (Power Player of the Year 2022), Ren Soharab (Vuoden 2022 IGDA-vapaaehtoinen) ja Olli Juhola (Finnish Game Jamin Jampion of the Year 2022).

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *