Häriintynyttä vai huikeaa: tekoäly uudisti Tähtien Sodan, teki Alienista musikaalin

Häriintynyttä vai huikeaa: tekoäly uudisti Tähtien Sodan, teki Alienista musikaalin

Tekoälyllä toimivat teksti-, kuva- ynnä muut generaattorit laittavat uusiksi käsityksiämme taiteesta. Entistäkin enemmän luovuudessa rajoja määrittelevät mielikuvituksemme, eivätkä niinkään tekniset taitomme. Mielenkiintoisia ja populaarikulttuurisesti varsin kutkuttelevia esimerkkejä on alkanut putkahdella verkkoon.

Joukko Midjourney-käyttäjiä on jo aiemmin esitellyt taitojaan ja mielikuvitustaan muun muassa Hohto- ja Riiviöt-elokuvien pohjalta luotujen kuvien kanssa. Nyt tuo poppoo on koostanut kokonaisen videon. Miltä näyttäisi, jos uniikista tyylistään tunnettu Wes Anderson olisi ohjannut Tähtien Sota -saagaan uuden elokuvan? No, mahdollisesti tältä:

Vähintään yhtä häiriintynyt on tämä Redditissä nähtävä kooste Midjourneylla luoduista kuvista, joissa kuvitellaan 1980-luvun tieteiskauhuklassikko Aliens – Paluu musikaalina.

Myös musiikin puolella on nähty, tai siis kuultu, mielenkiintoisia kokeiluja. Sen jälkeen kun Beatles hajosi vuonna 1970, yhtyeen jäsenet jatkoivat kaikki musiikin tekemistä soolourillaan. Vaan entäs, jos heidän myöhempiä kappaleitaan oltaisiinkin tehty Beatlesin tavoin?

Far Out -sivusto esittelee pari versiota, Paul McCartneyn vuonna 2013 julkaiseman New-kappaleen sekä John Lennonin vuonna 1980 nauhoittaman ja postuumisti julkaistun Grow Old With Me -kappaleen, jotka molemmat on tekoälyn avulla muokattu kuulostamaan siltä, kuin Beatles olisi ne suosionsa huipulla levyttänyt. Jälki ei täytä kultakorvahifistien vaatimuksia, mutta on silti hienoa ja kuulostaa hämäävästi esikuvaltaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *