Ouman avaa uuden robottilinjan Viron tehtaalle, liikevaihto kasvanut roimasti – pieni osa tuotteista valmistetaan Kempeleessä

Ouman avaa uuden robottilinjan Viron tehtaalle, liikevaihto kasvanut roimasti – pieni osa tuotteista valmistetaan Kempeleessä

Myös Kempeleessä toimiva Ouman juhlii keskiviikkona uuden tuotantolinjan avajaisia tehtaallaan Viron Kuressaaressa.

Ouman on kiinteistöjen automaatioon ja energiatehokkuuteen erikoistunut suomalainen konserni.

– Uusi linjasto tulee tarpeeseen. Energiakriisi on lisännyt rajusti meidän tuotteiden myyntiä, ja olemme joutuneet jo jonkin aikaa ostamaan piirilevyjen tuotantoa muualta. Nyt on hienoa saada kaikki oman katon alle, kommentoi  Ouman Groupin toimitusjohtaja Matti Lipsanen tiedotteessa.

Kysynnän kasvun taustalla on sähkön ja kaukolämmön hinnan nousu. Se on saanut taloyhtiöt ja muut suurten kiinteistöjen omistajat investoimaan energiaoptimointiin.

Ilmiö näkyy Oumanin rakennusautomaatioliiketoiminnan liikevaihdossa, joka kasvoi vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana 30 prosenttia.

Vuonna 2022 koko konsernin liikevaihto kasvoi 15 prosenttia 45 miljoonaan euroon.

Ouman valmistaa vuosittain melkein puolitoista miljoonaa tuotetta, ja näistä lähes kaikki tulevat Kuressaaren tehtaasta. Pieni osa valmistetaan Oumanin Kempeleen toimipisteessä.

Teollisuuden monialayritys Ernströmgruppen osti Ouman-konsernin vuonna 2019.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *