CS:GO-peliä vaivaa uhkapeliongelma – nyt julkaisija lopulta kielsi ikävän lieveilmiön

CS:GO-peliä vaivaa uhkapeliongelma – nyt julkaisija lopulta kielsi ikävän lieveilmiön

Valven ammuskelupeli Counter-Strike: Global Offensive on useaan otteeseen nostettu vedonlyöntiä koskevan keskustelun valokeilaan. Erityisesti pelin alkuvuosina pelaajat innostuivat lyömään vetoa pelinsisäisellä digitaalisella omaisuudella.

Vaikka vedonlyönnissä ei sinänsä liiku raha, voivat pelaajat asettaa panokseksi rahanarvoista digitaalista sisältöä, kuten puukkojen ja aseiden visuaalisia lisukkeita eli skinejä. Nämä vedonlyöntisivustot toimivat Steamin avoimen rajapinnan kautta.

Vuonna 2016 Valve ärähti näille sivustoille aiheen noustua julkiseen keskusteluun. Tuolloin yhtiö totesi, että sillä ei ole ollut osaa eikä arpaa vedonlyöntisivustojen kanssa. Valve lähetti ukaasin useille sivustoille, jossa se määräsi vedonlyöjiä lopettamaan toimintansa. Myöhemmin Valve voitti oikeustaisteluun edenneet tapaukset sivustoja vastaan, Dot Esports kirjoittaa.

Tästä huolimatta vedonlyöntisivustot ovat muuttuneet jälleen ongelmaksi CS:GO-pelissä. Tunnetut e-urheilijat ja kilpapeliseurat ovat lähteneet sivustojen mainoskumppaneiksi.

Nyt Valve kieltää vedonlyönnin päivitetyissä käyttöehdoissaan. Toistaiseksi on epäselvää, miten tiukasti pelijätti aikoo iskeä vedonlyöntiin sekaantuvia tilejä vastaan.

Uhkapelaamisen kielto mainitaan kohdassa kaupallisen toiminnan harjoittaminen.

”Esimerkkejä tästä ovat mainostaminen, kilpailujen järjestäminen, uhkapeli, Steam-tilien myyminen tai ostaminen, sisällön, lahjakorttien tai muiden tuotteiden myyminen sekä kerjääminen”, käyttöehdoissa todetaan.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *