Oulun surmat aiheuttavat turvattomuutta – puhuminen asiasta auttaa

Oulun surmat aiheuttavat turvattomuutta – puhuminen asiasta auttaa

Oulussa on tehty lyhyessä ajassa kaksi raakaa henkirikosta, joissa surmansa on saanut kolme ihmistä. Kontinkankaalla ja Välivainiolla tapahtuneet surmatyöt ovat puhuttaneet oululaisia, ja tapauksista on uutisoitu laajasti koko maassa.

Vaikka poliisi pidätti molemmissa tapauksissa tekijät miltei välittömästi paikan päältä ja tilanteet saatiin hallintaan, monen kaupunkilaisen turvallisuuden tunne on järkkynyt.

Pelkoa ja ahdistusta on varmasti lisännyt, että äskeiset tapaukset ovat sattuneet voimankäytölle harvinaisissa paikoissa, joissa yleensä ei kohdata uhkaa tai aiheuteta hätäännystä.

Kontinkangas tiedetään oppilaitosten ja terveydenhuollon kaupunginosaksi ja Välivainio on tunnetusti rauhallinen puutalolähiö, jonka keväistä idylliä kahden ihmisen surmaaminen nyt varjostaa.

Järkytyksen tunne on luonnollinen seuraus, kun jotakin näin poikkeuksellista sattuu. Tärkeintä on, ettei anna sen vaikuttaa henkilökohtaiseen elämään.

Normaaliin asettuminen saattaa ottaa aikaa, mutta tapahtumia on hyvä käydä läpi lähipiirissä ja näin purkaa omia tuntemuksiaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *