Toripolliisi saa ylleen Käärijä-boleron perjantaina, asustetta soviteltiin torstaina: ”Hän oli oikein mielissään”

Toripolliisi saa ylleen Käärijä-boleron perjantaina, asustetta soviteltiin torstaina: ”Hän oli oikein mielissään”

Toripolliisi saa uuden ilmeen perjantaina, kun Oulun maamerkin hartioille puetaan Euroviisujen voittoa tavoittelevan Käärijän tunnetuksi tuoma vihreä bolero.

Bolero puetaan Toripolliisin päälle perjantaina aamupäivästä. Asuste sopii käyttäjälleen, sillä torstaina boleroa käytiin sovittamassa.

Idea Toripolliisin pukemiseen tuli Suomen pääkaupungista, kun Helsingin rautatieaseman ikoniset kivimiehet saivat yllensä bolerot alkuviikosta.

– Viestinnän porukastamme useampi kyseli, että pitäisiköhän Toripolliisi pukea, Oulun kaupungin markkinointipäällikkö Riina Aikio kertoo.

Toripolliisin boleron kangas on peräisin Vaasasta. Ompelemisesta vastasi oululainen Sirkka Karhu.

– Sirkan pojan vaimo, Oulun kaupungilla viestintäpäällikkönä toimiva Sari Karhu, haki kankaat Vaasasta. Hän oli työreissulla, joten ihan varta vasten hän ei mennyt paikalle. Oulusta kankaat olivat loppuneet.

Karhu kävi ottamassa Toripolliisista mitat keskiviikkona. Torstainen sovitus sujui mallikkaasti.

– Bolero istui Toripolliisille kuin hansikas käteen. Olimme aika yllättyneitä, kuinka hyvä lopputuloksesta tulikaan, Aikio sanoo.

Aikion mukaan Toripolliisi vaikutti tyytyväiseltä uuteen ilmeeseensä.

– Hän oli oikein mielissään. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026, joten tämä osuu sikälikin nappiin, kun Euroviisuissa on kyse eurooppalaisesta tapahtumasta.

Toripolliisi ei ole ainoa Käärijää kannustava oululaismonumentti. Aikion mukaan myös Oulun teatteri, Valkea ja Ouluhalli valaisevat rakennuksensa lauantaina vihreäksi.

Lue myös: Käärijä on ihan ta­val­li­nen Jere ja äidin poika – Eu­ro­vii­su­jen voit­ta­ja­suo­si­kin ni­va­la­lais­läh­töi­nen äiti Arja Pöy­hö­nen uskoo, että poika jaksaa hul­lun­myl­lyn läpi

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *