Microsoftin työntekijöille huonoja uutisia

Microsoftin työntekijöille huonoja uutisia

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ilmoitti ikävistä uutisista Microsoftin väelle. Tänä vuonna ei nimittäin täysaikaisille työntekijöille palkankorotuksia heru. Syypää on se vanha tuttu ”myllertävä taloudellinen tilanne”.

Gizmodon mukaan tuntityöntekijät voivat edelleen raapia kasaan korkeampia korvauksia. Tämän lisäksi bonukset ja osakepalkkiot ovat edelleen pöydällä, joskin Nadellan mukaan ne eivät ole ylitsevuotavia kuin ennen ja niitä myönnetään vähemmän kuin aiemmin. Työntekijät voivat myös edelleen tavoitella itselleen ylennyksiä.

”Kokeneena johtoryhmänä emme tee tätä päätöstä kevyesti, vaan olemme pohtineet asiaa useita kuukausia. Uskomme tämän olevan tarpeellista, jotta yhtiö voi valmistautua pidemmän aikajakson menestykseen”, Nadella kirjoittaa.

Business Insider kertoo, että vaikka työntekijöiden palkankorotukset pantiinkin nyt jäihin, Nadellan oma palkka nousi viime vuonna 10 prosentilla. Nadellan vuosiansiot ovat nyt 55 miljoonaa dollaria, ja bonukset päälle.

Microsoft on irtisanonut tänä vuonna yli 10 000 henkilöä. Yhtiö on myös satsannut yli 10 miljardia dollaria tekoälykehitykseen ChatGPT:tä kehittävän OpenAI-yhtiön kanssa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *