Ainakin yksi Venäjän helikopteri syöksyi maahan lähellä Ukrainan rajaa – venäläislehti puhuu kahdesta helikopterista ja kahdesta hävittäjästä

Ainakin yksi Venäjän helikopteri syöksyi maahan lähellä Ukrainan rajaa – venäläislehti puhuu kahdesta helikopterista ja kahdesta hävittäjästä

Venäjän länsiosassa lähellä Ukrainan rajaa syöksyi lauantaina maahan helikopteri, kertoi Brjanskin alueen kuvernööri Aleksandr Bogomaz viestikanava Telegramissa.

Bogomazin mukaan helikopteri syöksyi maahan Klintsyn kaupungissa.

Sen sijaan Venäjän miehityshallinnon edustaja Vladimir Rogov eteläisessä Ukrainassa sanoi, että alas ammuttiin kaksi Mi-8-helikopteria, yksi Su-35-hävittäjä ja yksi Su-34-hävittäjäpommittaja.

Rogovin mukaan helikopterien ja Su-34:n miehistöt kuolivat. Enempää yksityiskohtia hän ei kertonut.

Venäjän sosiaalisessa mediassa on kierrellyt videotallenteita, joissa näkyy useiden venäläisten ilma-alusten syöksyvän maahan Brjanskin alueella. Yhdellä videolla näkyy helikopteri, joka ilmeisesti sai osuman ja syttyi tuleen.

Myös venäläinen Kommersant-lehti kertoi kahden Mi-8-helikopterin sekä Su-35-hävittäjän ja Su-34-hävittäjäpommittajan syöksyneen maahan Brjanskin alueella. Lehden mukaan alueen viranomaiset ovat vahvistaneet vain yhden helikopterin turman.

Kommersantin mukaan hävittäjien piti pommittaa kohteita Tshernihivin alueella Ukrainassa.

Venäjän puolustusministeriö ei tuoreeltaan kommentoinut asiaa.

Ukrainan varapääministeri Irina Vereshtshuk sanoi sosiaalisessa mediassa venäläisten olevan hyvin järkyttyneitä.

– Voimme ymmärtää heitä: miinus kaksi hävittäjää ja miinus kaksi helikopteria, Vereshtshuk sanoi.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak luonnehti Twitterissä tapausta ”oikeudeksi ja välittömäksi karmaksi”.

– ”Tuntemattomat henkilöt” tuhosivat ilma-alukset, Podoljak tviittasi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *