Tässä on Mercedes-AMG:n tehokkain tuotantoauto – valmistus alkaa Suomessa

Tässä on Mercedes-AMG:n tehokkain tuotantoauto – valmistus alkaa Suomessa

Valmet Automotiven Uudenkaupungin-autotehtaalla rakennetaan parhaillaan suojaverhojen takana neliovisen Mercedes AMG GT Coupé -urheiluautomalliston valmistuslinjaa.

Fakta

Mercedes-AMG

Malli: GT 63 E Performance

Polttomoottori: 4-litrainen V8 kahdella turbolla, teho 470 kW (639 hv) / 900 Nm

Sähkömoottori: 150 kW (204 hv) / 320 Nm

Systeemiteho ja vääntö: 620 kW (843 hv), vääntömomentti 1 470 Nm

Huippunopeus: 316 km/h

Akuston koko: 6,1 kWh, latausteho 3,7 kW (1×16 A)

Kiihtyvyys: 2,9 s / 0–100 km/h

Yhdistetty kulutus: 7,9 l/100 km (wltp)

CO2-päästö: 180 g/km

Mitat: 5 054 x 1 871 x 1 447 mm (pxkxl), paino: 2 380 kg

Hinta: 294 000 euroa

Esimakua tulevasta saatiin, kun taannoisen tehdaskäynnin yhteydessä yhtenä kulkuvälineenä oli lataushybridi Mercedes-AMG GT 63 E Performance, joka 843 hevosvoimallaan on valmistajan tähän asti tehokkain tuotantoauto. On jotenkin juhlava tunne, että sen valmistus Suomessa alkaa syksyllä.

Suomen nopeusrajoitusten ja tuliterän auton sisäänajovaatimusten takia ei jumalaisesta menosta tai uljaasta äänimaailmasta tällä kertaa saatu nauttia, koska korkein sallittu kierrosluku oli sisäänajon aikana vaivaiset 4 500 kierrosta. Koko moottoritilan täyttävän muhkean tuplaturbo-V8:n voimareservit tuntuivat kuitenkin niskassa heti, kun kaasupoljinta painoi hiemankin syvemmälle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Käsin tehty. V8-moottori turboineen täyttää moottoritilan. Bo Ingves

Kun ajoin kaksiovisella Mercedes-AMG GT S:llä radalla kuutisen vuotta sitten kirjoitin ”V8-moottorin eläimellinen jylinä täyttää pienen matkustamon viimeistä kuutiosenttimetriä myöten”, mutta uusi GT 63 E Performance tuntuu selvästi mukavammalta ja hiljaisemmalta maantienopeudessa.

Toisaalta, jos moottorikierrokset olisivat saaneet laulaa, niin tämänkin auton luonne olisi todennäköisesti muuttunut oleellisesti.

Ratin takana. Ohjaamo on tyypillistä nyky-Mercedestä ja laadun tunne on läsnä. Bo IngvesAhdasta. Nätit ja mukavat ovat penkit, mutta auton sulavien linjojen takia takatilat ovat täyskasvuiselle ihmiselle melko ahtaat. Bo Ingves

Viisimetrinen auto on periaatteessa perhekokoa, mutta hybridijärjestelmän akku syö tavaratilasta ison osan. Ja käsi sydämellä: eihän tämä mikään perheauto ole, vaan hauskanpidon väline, jossa rakkaus- ja muut huolet unohtuvat, kun moottori jyrähtää käyntiin.

Matkustamossa oli hieman liian tiivis tunnelma, kun kyydissä oli neljä keskimääräistä pitempää ihmistä. Vaikka takapenkit ovat sinänsä mukavat, niin auto on parhaimmillaan, kun etuistuimia saa liu’uttaa vapaasti taaksepäin ja suunnata nokka kohti avointa horisonttia.

Akku vie tilaa. Tavaratila on hybridijärjestelmän akun takia melko ahdas. Bo Ingves

Entä sähkömoottori? No, sillä voi ajaa korkeintaan 12 kilometriä, mutta se tuo mukanansa nelivedon ja oivan tuen bensamoottorille. Tärkeintä on se, että kooltaan vaatimaton akku sisältää formuloista tuttua tekniikkaa joka takaa, että lämpötila jokaisessa kennossa on aina optimaalinen, jolloin akku latautuu nopeasti myös ajon aikana.

Kahdesti ahdettu. Biturbo on Mercedes-AMG:n tapa ilmaista tuplaturboa. Bo IngvesHintava. Takaluukun mallimerkintä kertoo, että tämä auto maksaa miltei tuplan verran enemmän kuin kuusisylinterinen kevythybridi Mercedes-AMG GT 43 4Matic. Mallimerkinnän alla on latausluukku. Bo IngvesTäällä sitä tehdään. Autolla mentiin kirjaimellisesti autotehtaan sisään Uudessakaupungissa. Bo Ingves

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *