Yhdistelmäajoneuvo valutti dieseliä Kuusamontielle Pudasjärvellä – pelastuslaitos sai huokaista helpotuksesta kohteeseen päästyään

Yhdistelmäajoneuvo valutti dieseliä Kuusamontielle Pudasjärvellä – pelastuslaitos sai huokaista helpotuksesta kohteeseen päästyään

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos sai maanantaiaamuna yhdeksän maissa pikahälytyksen Pudasjärvelle Kuusamontien ja Rytinkisalmentien risteyksen tuntumaan suuren öljyvahinko-onnettomuuden merkiksi.

Usean yksikön voimin paikalle suunnannut pelastuslaitos sai kohteeseen päästyään huokaista helpotuksesta, sillä kyse oli ainoastaan polttoainetta kuljettaneen yhdistelmäajoneuvon teknisestä ongelmasta.

Ajoneuvosta oli vuotanut dieseliä Kuusamontielle noin 10–15 litraa.

– Tippavuotoa oli muutaman kilometrin matkalla, eikä sitä ollut mahdollista kerätä. Kun auto pysähtyi, palokunta teki tarvittavia toimenpiteitä, ja auto pääsi jatkamaan matkaansa seuraavalle huoltopaikalle Kuusamoon, päivystävä palomestari Kauko Himanka kertoo.

Kerättävää öljyä oli pysähtyneen ajoneuvon alla pieni määrä. Vaikka vahingot jäivät pieniksi, Himanka painottaa, että isossa autossa on paljon tavaraa.

– Tavaraa on lähtökohtaisesti kymmeniätuhansia litroja. Kyseisessä ajoneuvossa oli bensiiniä ja dieseliä. Vuoto oli dieselpuolella.

Vuoto ei aiheuttanut suurempia liikennehaittoja Kuusamontielle.

– Varmuustoimenpiteenä varoitamme autoilijoita liukkaasta tieosuudesta, vaikka sitä vaaraa ei ole. Aurinkoisessa säässä tavara haihtuu ilmaan muutamassa tunnissa.

Toisinaan öljyvuodot voivat olla hyvinkin liukkaita.

– Erityisesti märällä kelillä tai esimerkiksi liikenneympyrässä öljy voi aiheuttaa liukkautta.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *