Microsoft koettelee käyttäjien hermoja – Pakkopäivityksiä ja Windows 11 -nalkutusta

Microsoft koettelee käyttäjien hermoja – Pakkopäivityksiä ja Windows 11 -nalkutusta

Windows 10 21H2 -päivityksen tukiaika on päättymässä, ja Redmondin jätti on aloittamassa pakkopäivitykset uudempaan versioon.

Päivityksestä ei voi kieltäytyä kuin korkeintaan estämällä Windows Update -palvelun toiminnan. Näin toimimalla jää kuitenkin jatkossa ilman tietoturvapäivityksiä.

Windows 10 jää sivustakatsojan rooliin, sillä Microsoft on vahvistanut 22H2-päivityksen jäävän samalla viimeiseksi ”ominaisuuspäivitykseksi”. Lainausmerkit siksi, että käytännössä 22H2 ei tuo käyttäjille uusia ominaisuuksia, vaan korkeintaan parannuksia olemassa oleviin.

Mikäli päivityksen pakottaminen ei onnistu ärsyttämään käyttäjiä riittävästi, on näille tarjolla myös toinen ikävä yllätys: Windows 11 -nalkutusruutu.

Microsoft näyttää jälleen yhteensopiville Windows 10 -laittelle koko ruudun kattavan nalkutusruudun, jossa näitä maanitellaan päivittämään Windows 11:een.

Päivityksestä voi kieltäytyä, mutta se on tehty mahdollisimman hankalaksi. Ruudun vasemmasta alalaidasta löytyy linkki, jonka kautta tarjouksesta voi kieltäytyä ja jatkaa takaisin Windows 10:n työpöydälle.

Sen sijaan huolimattomampi tulee päivittäneeksi Windows 11:een vahingossa. Tarjolla kun ovat vaihtoehdot päivityksen käynnistämiseksi tai ajastamiseksi.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *