Peugeot oli jättämässä Hullujen päivien sähköauton tilaajat nuolemaan näppejään – IL:n mukaan valmistaja taipui, autoja onkin tulossa

Peugeot oli jättämässä Hullujen päivien sähköauton tilaajat nuolemaan näppejään – IL:n mukaan valmistaja taipui, autoja onkin tulossa

Reilu vuosi sitten Peugeotin e-2008 -täyssähköauton Stockmannin poikkeuksellisen edullisen tarjouksen perusteella tilanneet suomalaiset asiakkaat ovat sittenkin saamassa autonsa.

Ranskalaisvalmistaja on perunut päätöksensä lopettaa edellisen sukupolven e-2008:n valmistus ennen kuin kaikki Suomeen myydyt autot ehditään valmistaa. Asiasta uutisoi muun muassa Iltalehti.

llman autoaan oli jäämässä Suomessa satoja tilaajia.

Kyse oli 249 euron kuukausihintaisesta sähköautotarjouksesta, jossa asiakas käytännössä vuokrasi pitkäaikaisesti kuukausihinnalla uuden auton. Auto oli mahdollista ostaa halutessaan vuoden päästä omaksi.

Tarjous myytiin hetkessä loppuun jo ennen varsinaisen tarjousajan alkua.

Lue aiempi uutinen: Peugeotilta kylmä suihku tarjoussähköauton tilanneille: Valmistus loppuu, pitkään odoteltuja autoja ei toimiteta – Harmittaa todella paljon, sanoo oululainen asiakas

IL:n mukaan auton tilanneet olisivat saamassa omansa tämän vuoden elokuussa, eli noin puolitoista vuotta tilauksen jälkeen. Osa saa auton jo aiemmin.

Peugeotin ilmoitus ettei autoja toimiteta nostatti ärtymystä ja jopa raivoa suomalaisasiakkaissa.

Kyseistä mallia on ollut samaan aikaan saatavissa varsin hyvin muissa maissa.

Maahantuoja Auto-Bon Oy:n myyntijohtajan mukaan kyse on Suomeen tuotavien autojen eroista esimerkiksi istuinlämmittimien ja ajoneuvon laturin osalta, joten muille markkina-alueille tarkoitettuja autoja ei ole toimitettu Suomen kylmiin olosuhteisiin.

Iltalehden tietojen mukaan valmistajan päätöksen pyörtämisen taustoista ei ole tarkempaa tietoa. Auto-Bon kertoo jatkaneensa koko ajan neuvotteluja Peugeotin kanssa ja toimineensa yhteistyössä myös Kuluttaja- ja kilpailuviraston kanssa asian ratkaisemiseksi.

Maahantuoja on pyytänyt ilmoittamaan kuun loppuun mennessä, mikäli auton tilaaja haluaa pitää tilauksensa voimassa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *