HS: Kainuulainen kansanedustaja Mikko Polvinen on lähestymiskiellossa entistä puolisoaan kohtaan

HS: Kainuulainen kansanedustaja Mikko Polvinen on lähestymiskiellossa entistä puolisoaan kohtaan

Mikko Polvinen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä.

Mikko Polvinen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä.

Kuva: Eduskunta

Kuhmolainen perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen on lähestymiskiellossa entistä puolisoaan kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

HS kertoo Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisusta, jonka mukaan Polvinen häiriköi naista toistuvasti viesteillä, joiden sävy oli ”pääosin muu kuin asiallinen”. Hän ei ollut lopettanut pyynnöistä huolimatta. Tuomion mukaan nainen oli kokenut viestit erittäin ahdistaviksi.

Lähestymiskielto määrättiin viime vuoden heinäkuussa vuoden ajaksi. Tapauksessa ei epäilty väkivallan uhkaa.

Polvinen itse väitti käräjäoikeudelle jonkun muun lähettäneen osan viesteistä ja osan olleen väärennettyjä. Oikeus ei uskonut väitteitä.

Polvinen vetosi myös siihen, että lähestymiskielto voisi haitata hänen eduskuntavaaliehdokkuuttaan. Oikeus ei pitänyt asiaa merkityksellisenä.

Polvinen kertoo viestitse HS:lle, että lähestymiskielto ei liity ”fyysiseen uhkailuun tai puheluihin” vaan kyseessä on ollut ”yhdessä sovittu tapa selkeyttää tilannetta”.

Polvisen mukaan hän ole eron jälkeen vieraillut entisen puolison asuinpaikkakunnalla.

Mikko Polvinen on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä kevään vaaleissa. Hallitusneuvotteluissa Polvinen on mukana puolustuspolitiikkaa käsittelevässä pöydässä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *