Pitkän linjan pelistudio antaa potkut yli 100 henkilölle – liki

Pitkän linjan pelistudio antaa potkut yli 100 henkilölle – liki

Kanadalainen pelistudio Relic Entertainment on irtisanonut 121 työntekijää. Sillä on kaikkiaan noin 400 työntekijää, joten yhtiö leikkaa noin 30 prosenttia työvoimastaan.

Studion mukaan leikkaukset ovat tarpeellinen osa studion uudelleenorganisointia, jonka avulla Relic voi keskittyä panostamaan ydinbrändeihinsä. Studiolla on kuitenkin käytännössä vain kaksi ydintuotetta, Company of Heroes -pelisarja sekä Warhammer 40,000: Dawn of War -sarja. Kuten PC Gamer tarkentaa, Relic ei itse asiassa ole 12 vuoteen julkaissut mitään peliä mikä ei olisi joko CoH tai WH40K. Toisin sanoen yli 120 ihmisen irtisanomisen perusteleminen sillä, että sen jälkeen voidaan keskittyä ydintuotteisiin, on melko paksua.

Relicin yleisjohtaja Justin Dowdeswell sekä toiminnanjohtaja Heidi Eaves eivät yritä naamioida kurjaa tilannetta strategiseksi muutokseksi. LinkedInistä löytyvässä, Relic Entertainmentin työntekijöille suunnatussa viestissä Dowdeswell ja Eaves sanovat, että kulunut vuosi on ollut Relicille erittäin vaikea.

”Merkittävien projektien viivästysten, ripeästi kasvavien kulujen, korkean inflaation sekä valuuttakurssien heilahtelujen yhdistelmällä on ollut negatiivinen vaikutus liiketoimintaamme. Sen johdosta studiomme menestyksen mittareita on nostettu, ja se on tuonut peleillemme lisää onnistumispaineita keskellä alati kiristyvää kilpailua”, Dowdeswell ja Eaves kirjoittavat.

Relic Entertainment ja sen omistava pelijätti Sega katsoivat parhaaksi supistaa yhtiön kokoa merkittävästi, jotta pahat ajat eivät muuttuisi vielä pahemmiksi.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *