Falloutien luoja jätti legendaarisen pelisarjan 90-luvulla – avautui nyt syistään

Falloutien luoja jätti legendaarisen pelisarjan 90-luvulla – avautui nyt syistään

1990-luvulla alkanut Fallout-pelisarja sai alkunsa Interplay-pelistudiossa Tim Cainin johdolla. Hän kuitenkin jätti Falloutin taakseen pian sen jälkeen, kun pelisarjan toista osaa alettiin kehittää, ja perusti muutaman työtoverinsa kanssa oman studionsa.

Cain on hiljattain jakanut YouTube-kanavallaan tietoa siitä, miksi aikoinaan lopetti työnsä Falloutin parissa.

Cain sanoo, että Interplay ei aluksi juuri uskonut Falloutin mahdollisuuksiin, joten hänen johtamaansa tiimiä valvottiin suhteellisen vähän. Hän myös otti tiimiin paljon ensikertalaisia ja työntekijöitä, jotka eivät muuten olleet menestyneet Interplayn palveluksessa.

PC Gamerin mukaan tilanne kuitenkin muuttui, kun Interplayn laadunvalvojat alkoivat pelata Falloutia niin paljon, että heidän muu työnsä kärsi sen vuoksi. Tämä herätti myös Interplayn perustajan Brian Fargon huomion, ja Cain joutui tapauksen vuoksi pulaan.

Kun Fallout julkaistiin, se osoittautui suureksi menestykseksi, ja Interplay halusi julkaista sille jatko-osan niin pian kuin mahdollista. Cain ei kuitenkaan ollut ideasta innoissaan, koska oli kehitystyön vuoksi väsähtänyt ja halusi kokeilla jotain uutta.

Fallout 2:n kehitysaikataulu oli tiukka, ja Interplay vahtasi sen kehitystyötä paljon tarkemmin kuin mitä oli tehnyt alkuperäisen pelin kanssa. Cain ei arvostanut tätä, etenkin kun alkuperäisen pelin mahdollisuuksiin ei ollut uskonut juuri kukaan.

Cainin mukaan kehittäjiä esimerkiksi vaadittiin lisäämään pelin alkuun opetuskenttä, jota ei ole mahdollista ohittaa, ja joka saikin pelin julkaisun jälkeen huonon maineen. Interplay sekaantui myös pelin kansitaiteen luomiseen.

Lopulta Cain sai tarpeekseen. Hän ei suostunut kertomaan Fargolle, kuka tiimin jäsenistä oli ollut vastuussa alkuperäisessä pelissä esiintyneestä ohjelmointivirheestä. Koska Fargo ei voinut alentaa asiasta vastuussa olleen jäsenen palkkiota työstään, hän leikkasikin Cainin omaa palkkiota.

Cain lähti Interplayn alaisuudesta yhdessä alkuperäisen pelin kehitystiimiin kuuluneiden Leonard Boyarskyn ja Jason Andersonin kanssa. Kolmikko perusti Troika Games -studion, joka jatkoi roolipelien kehittämistä, ja jonka vuonna 2001 julkaistussa Arcanum-pelissä on yhtäläisyyksiä Fallout 2:n kanssa.

Kaikesta huolimatta Cain toivoo, että Fallout 2:sta pitävät pelaajat eivät muuttaisi mielipidettään pelistä hänen henkilökohtaisten huonojen kokemustensa perusteella. Hänen mukaansa sen parissa työskenteli joukko hyviä ihmisiä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *