Oletko koskaan käyttänyt tätä Windowsin kovasti hehkutettua toimintoa? Pian se

Oletko koskaan käyttänyt tätä Windowsin kovasti hehkutettua toimintoa? Pian se

Vuosia sitten Microsoft esitteli Cortanan, virtuaalisen apurihahmonsa, jonka piti näytellä keskeistä roolia Windows-puhelimien suuressa uudistuksessa. Nimensä apuri sai suositun Halo-pelisarjan hahmolta ja vuosien varrella se löysi tiensä niin Windows-puhelimiin kuin Windows 10:een ja Windows 11:een, Xboxille sekä Androidille ja iOS:lle.

Viime aikoina Microsoft on kuitenkin satsannut enemmän paukkuja OpenAI:n ChatGPT-pohjaiseen tekoälyyn, joka tekee tuloaan Windowsille ja mobiililaitteille monissa eri muodoissa. Niinpä Cortanan on tullut aika lähteä, ainakin erillisenä sovelluksena.

Windows Central kertoo, että Microsoft aikoo päästää Cortanan eläkkeelle loppuvuodesta 2023. Tuolloin erillisen Cortana-sovelluksen tuki Windowsilla päättyy.

Muutos kuitenkin vaikuttaa vain erilliseen Cortana-sovellukseen. Cortana-tuottavuusapuri jää kuitenkin elämään osana Teams- ja Outlook-mobiilisovelluksia sekä erillisiä Teams-laitteita.

Microsoft lohduttaa Cortanan ystäviä sillä, että tulossa olevan Windows Copilot -tekoälyn on määrä kyetä suunnilleen samoihin asioihin kuin Cortana on kyennyt, sekä moniin muihin tehtäviin.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *