Tunnettu Elon Muskin vastustaja sai porttikiellon Twitteriin

Tunnettu Elon Muskin vastustaja sai porttikiellon Twitteriin

Twitter on antanut eston PlainSite-verkkosivun ja sen perustajan Aaron Greenspanin tunnuksille. Greenspan on tunnettu aiemmin Twitterin omistajan Elon Muskin vastustajana.

CNBC:n mukaan Greenspan perusti PlainSiten vuonna 2011, koska hänen mukaansa vuoden 2008 finanssikriisin aiheuttaneet yritysjohtajat eivät joutuneet toiminnastaan riittävästi vastuuseen. Hänen mukaansa ihmiset eivät myöskään tunteneet lakia, jotta ymmärtäisivät, kuinka yritysjohtajat käyttävät sitä hyväkseen.

Vuodesta 2018 alkaen Greenspan on seurannut aktiivisesti Muskin omistaman Tesla-sähköautonvalmistajan oikeusjuttuja. Hän on julkaissut PlainSiten kautta useita Teslaan liittyviä oikeusasiakirjoja.

Greenspan haastoi vuonna 2020 Teslan mainosmiehen oikeuteen häiriköinnistä ja nimesi Elon Muskin osalliseksi juttuun häirinnän mahdollistajana. Musk puolestaan haastoi Greenspanin oikeuteen maaliskuussa 2023, koska tämä oli julkaissut Twitterissä ja PlainSitessä kirjeenvaihtoaan Muskin kanssa.

Musk sanoi aiemmin huhtikuussa 2022 Twitterissä, että toivoisi myös pahimpien kriitikkojensa pysyvän sivustolla, jos hän ostaisi sen. Myös Twitterin nykyinen toimitusjohtaja Linda Yaccarino mainitsi hiljattain muistiossaan, että kaikilla tulisi olla oikeus ilmaista mielipiteensä.

PlainSiten tunnuksella oli juuri ennen sen estoa noin 24 000 ja Greenspanilla noin 2500 seuraajaa Twitterissä. Greenspan on pyytänyt Twitteriltä selitystä kummankin tunnuksen estoon ja toivonut, että estot poistettaisiin.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *