Google suhtautuu epäluuloisesti omaan tekoälyynsä – varoittaa työntekijöitään

Google suhtautuu epäluuloisesti omaan tekoälyynsä – varoittaa työntekijöitään

Googlen emoyhtiö Alphabet kehottaa työntekijöitään olemaan varovaisia tekoälybottien käyttämisessä. Varoitus koskee myös yhtiön itse kehittämää Bard-chatbottia, neljä asiaa tuntevaa lähdettä kertoo Reutersille.

Alphabet neuvoo työntekijöitään olemaan syöttämättä tekoälysovelluksiin arkaluontoisia tietoja. ChatGPT:n ja Bardin kaltaisiin palveluihin liittyy nimittäin yksityisyysriskejä.

Tekoälyn parissa työskentelevät ihmiset saattavat lukea sinne syötettyjä tietoja ja tekoäly saattaa käyttää niitä vastausten tuottamisessa. Tämä luo riskin arkaluontoisten tietojen vuotamisesta tekoäly-yhtiöiden työntekijöille tai jopa palvelun käyttäjille.

Työntekijöitä varoitettiin myös käyttämästä suoraan chatbottien luomaa koodia. Asiasta kysyttäessä yhtiö kertoi, että Bard saattaa tuottaa epätoivottuja tuloksia koodatessa, mutta auttaa silti koodareita työssään. Google kuvailee haluavansa olla mahdollisimman läpinäkyvä teknologiastaan.

Googlen emoyhtiö pyrkii selvästi rajoittamaan liiketoiminnan riskejä, jota sen itse kehittelemä teknologia saattaa aiheuttaa. Varoitukset saattavat myös antaa suuntaviivoja sille, miten yritysten käytännöt kehittyvät chatbottien yleistyessä.

Myös muun muassa Samsung, Amazon ja Deutsche Bank ovat asettaneet rajoja tekoälyn käytölle. Applen sanotaan toimineen samoin, vaikka se ei ole asiaa julkisesti vahvistanutkaan.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *