Muskin uusi määräys keskellä Pride-kuukautta tyrmistyttää – näiden sanojen käyttäminen

Muskin uusi määräys keskellä Pride-kuukautta tyrmistyttää – näiden sanojen käyttäminen

Twitterin omistaja ja hallituksen johtaja Elon Musk on tehnyt jälleen yhden, täysin yllättäen tulleen linjauksen. Muskin mukaan toisen kutsuminen cissukupuoliseksi on solvaavaa, ja jatkuva solvaaminen johtaa käyttäjätilin sulkemiseen vähintäänkin väliaikaisesti.

Cissukupuolinen on termi, joka kertoo henkilön mieltävän olevansa sitä sukupuolta miksi hän on biologisesti syntynyt. Valtaosa ihmisistä on cissukupuolisia heteroita, eli esimerkiksi miehiksi syntyneet kokevat koko elämänsä olevansa miehiä, ja ovat kiinnostuneita vastakkaisesta sukupuolesta.

Yli 100 vuotta vanhan termin käyttö on viime vuosina yleistynyt, jotta keskustelua sukupuolten moninaisuudesta voitaisiin käydä helpommin. Sen käyttöä vastustavat lähinnä transhenkilöitä vihaavat henkilöt, sillä hyväksymällä cissukupuolinen-termin he samalla hyväksyvät termin vastakohdan, eli transsukupuolinen-termin, ja näin toimimalla he hyväksyisivät transsukupuolisten ihmisten olemassaolon.

Toisin sanoen, kieltämällä cissukupuolinen-termin käytön Musk tanssii aivan suoraan transhenkilöitä vihaavien ihmisten pillin mukaan.

Muskin linjaus ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä hän on aiemminkin tuonut esiin negatiivisia asenteitaan transsukupuolisia kohtaan.

LUE MYÖS:

Kuten Forbes muistaa, Musk on muun muassa jakanut omalla tilillään selvästi transvihamielisiä videoita sekä luvannut lobbaavansa sukupuolten monimuotoisuutta vastaan. Musk haluaisi myös passittaa vankilaan kaikki transsukupuolisuuden tunnustavat lääkärit ja terapeutit.

Ei liene sattumaa, että Twitterin sisältömoderoinnin johtaja otti tässä vaiheessa loparit.

Muskin linjaus tuli sen jälkeen, kun yksityishenkilö väitti Twitterissä, että hän hylkää termin ”cis” eikä halua itseään kutsuttavan sillä, ja tästä huolimatta transaktivistit jatkoivat sen käyttämistä hänestä.

Musk ei ole selventänyt milloin Twitter on alkanut pitää cissukupuolinen-termiä solvaavana, tai onko Twitter jakanut rangaistuksia sen käyttämisestä.

Muskilla on tytär, joka on transsukupuolinen. Hän sanoutui Muskista irti täytettyään 18 vuotta.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *