Yksi kuoli, kun vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan Tukholmassa

Yksi kuoli, kun vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan Tukholmassa

Yksi ihminen kuoli Tukholmassa Gröna Lundin huvipuistossa sunnuntaina, kun vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan. Usean muun kerrotaan loukkaantuneen turmassa, joka tapahtui hieman puolenpäivän jälkeen Suomen aikaa.

Kolmen loukkaantuneen vammat ovat vakavia. Sairaalaan vietiin kymmenen ihmistä, joista seitsemän otettiin hoidettaviksi, kertoi uutistoimisto TT.

Onnettomuus tapahtui Jetline-vuoristoradalla. Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n paikalle sattumalta osunut toimittaja kertoi kuulleensa vuoristoradalta metallisen pamauksen.

– Mieheni, joka istui ulkona, näki, kuinka vaunu putosi suurelta korkeudelta ja että kyydissä oli ihmisiä, kertoi SVT:n Jenny Lagerstedt.

Hän seisoi jonottamassa toiseen laitteeseen, kun onnettomuus tapahtui.

Erään silminnäkijän mukaan vaunu liukui alas samaan aikaan, kun useita ihmisiä sinkoutui ulos siitä.

Pelastuslaitoksen mukaan kaksi ihmistä oli pudonnut vuoristoradalta maahan asti, kun pelastajat saapuivat turmapaikalle.

Vuoristoradan raiteilla pysyneeseen osaan jäi pelastuslaitoksen mukaan loukkuun ainakin viisi ihmistä. Heidät evakuoitiin alas.

Huvipuisto tyhjennettiin yleisöstä

Huvipuisto tyhjennettiin sunnuntaina yleisöstä pelastustöiden helpottamiseksi. Paikalle hälytettiin runsaasti pelastusviranomaisia, kertoi poliisi.

Gröna Lundin viestintäpäällikkö Annika Troselius korosti, että aluksi pelastus- ja selvitystyön painopiste oli asetettava uhreihin.

– Voin valitettavasti vahvistaa, että yksi ihminen on kuollut. Tällaista ei saa tapahtua. Olemme täysin järkyttyneitä. Ensin meidän on tehtävä kaikkemme huolehtiaksemme kärsineistä. Sitten on tutkittava, mitä tapahtui ja miksi, Troselius sanoi.

Huvipuistossa turman aikaan ollut Annelie Jansson kertoi kuulleensa onnettomuushetkellä erittäin kovia pamauksia, jotka kuulostivat laukauksilta. Christer Flodberg puolestaan sanoi TT:lle, että hän on käyttänyt tyttärensä kanssa yleensä Jetline-vuoristorataa ja oli suunnitellut tekevänsä niin myös sunnuntaina.

– Tuntuu kuin mukana olisi ollut pieni suojelusenkeli. Se saa olon tuntumaan hämmentyneeltä, hän tuumi.

Mediatietojen mukaan Gröna Lundin huvipuisto pysyy turman jälkeen suljettuna toistaiseksi.

Huvipuiston verkkosivujen mukaan Jetline-vuoristorata vihittiin käyttöön vuonna 1988. Sen pituus on 800 metriä ja korkeus 30 metriä. Radalla ajettaessa nopeus on enimmillään noin 90 kilometriä tunnissa.

Gröna Lundin huvipuistolla on samantyyppinen asema Ruotsissa kuin Linnanmäellä Suomessa. Gröna Lund perustettiin Djurgårdenin saaren länsirannalle vuonna 1883. Se on Ruotsin vanhin huvipuisto.

Uutista päivitetty klo 15.09 lisätiedoilla Djurgårdenin eristämisestä sekä SVT:n toimittajan kommenteilla, ja kauttaaltaan klo 18.33.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *