Onko tässä Twitter-kaaoksen todellinen syy? Entinen työntekijä avasi sanaisen arkkunsa

Onko tässä Twitter-kaaoksen todellinen syy? Entinen työntekijä avasi sanaisen arkkunsa

Twitterin ajautuminen kaaokseen omistaja Elon Muskin rajoitettua käyttäjien oikeuksia lukea julkaisuja on saanut monen pohtimaan syitä erikoiselle ratkaisulle. Musk on perustellut ratkaisuja sillä, että monet organisaatiot hyödyntävät alustan dataa omiin tarkoituksiinsa, mikä vaikuttaa käyttäjäkokemukseen.

Kaikki eivät kuitenkaan ole ostaneet Muskin selitystä. Rajoitteet tulivat voimaan hyvin nopeasti ja ilman varoitusta. Twitterin entinen turvallisuuspäällikkö Yoel Roth on paljastanut oman teoriansa kilpailevassa Bluesky-palvelussa.

”En usko, että datan haravointi yhtäkkiä loisi niin dramaattisia suorituskykyongelmia, että Twitterin olisi pakko laittaa kaikki sisältö kirjautumismuurin taakse”, Roth kirjoitti Insiderin mukaan.

Rothin mukaan haravointia on tapahtunut vuosien ajan ja yhtiön väki on ollut siitä tietoinen. Hänen mukaansa toiminnasta ei ole aiheutunut ongelmia.

Epäilyksiä on herättänyt myös aiemmin kesäkuussa uutisoitu tieto siitä, että Twitter olisi kieltäytynyt maksamasta laskujaan Google Cloud -pilvipalvelulle.

LUE MYÖS:

Yhtiöiden välisen palvelusopimuksen oli määrä uusiutua 30. kesäkuuta. Googlen palvelimilla toimivat esimerkiksi spämmäystä ehkäisevät ja lapsipornoa poistavat palvelut. Lisäksi pilvipalvelussa pyörii tilien suojaukseen liittyviä palveluja.

Twitterin omistaja Elon Musk oli keväällä kehottanut yhtiötä säästämään miljardi dollaria infrakuluista, kuten pilvipalveluista. Tiettävästi Twitter on vitkutellut laskujen maksamisessa myös Amazon Web Services -pilvipalvelulle.

Mikäli kyse todella on maksamattomista laskuista, voi rajoituspäätösten – ja myös itse toimintahäiriöiden – taustalla olla yksinkertaisesti palvelinkapasiteetin loppuminen ja se, että ulkopuoliset palvelut ovat rajoittaneet Twitterin käytössä olevaa kaistanleveyttä. Tästä ei kuitenkaan ole varmaa tietoa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *