Polkupyörä ja vaatteet rannalla aiheuttivat hälytystehtävän Valkiaisjärven uimarannalle Oulussa – väärä hälytys oli kuitenkin hyvää varoitusta tulevaa varten

Polkupyörä ja vaatteet rannalla aiheuttivat hälytystehtävän Valkiaisjärven uimarannalle Oulussa – väärä hälytys oli kuitenkin hyvää varoitusta tulevaa varten

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos hälytettiin maanantai-iltana kahdeksan aikaan Valkiaisjärven uimarannalle Oulussa. Hälytyksen ilmoittaja oli nähnyt, että rannalle oli jätetty polkupyörä ja vaatteita, joista oli herännyt epäilys, että uimari olisi joutunut veden varaan.

Päivystävä palomestari kertoo, että pelastuslaitos suoritti rannalla varttitunnin ajan vesistöetsintää pintapelastajien, dronen ja vesijetin toimesta. Etsinnät lopetettiin, kun paikalle tuli triathlonia harjoitteleva henkilö, jolle vaatteet ja pyörä kuuluivat.

Pelastuslaitoksen mukaan vastaavia tehtäviä tulee aina silloin tällöin ja hätäkeskukseen soittanut ilmoittaja teki oikein soittaessaan epäilyttävästä tilanteesta. Toisinaan pelastuslaitos hälytetään vesipelastustehtävälle pitkän matkan avovesiuimareiden vuoksi.

– Pohdinkin, voisiko tämänkaltaisia tehtäviä välttää sillä, että avovesiuimarit ja triathlonistit jättäisivät jonkin lapun varusteidensa päälle, jossa lukisi esimerkiksi ”Pitkän matkan uimari harjoittelemassa. Lähtöaika klo 10.00, arvioitu paluu klo 11.30.” tai ”triathlonharjoitus käynnissä klo 16.15-19.00”. Tämä voisi antaa viitteitä, että kyseessä ei olekaan kadonnut henkilö, vaan teräskunnossa oleva treenaaja, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä kommentoi tiedotteessa.

Palomestarin mukaan pelastuslaitoksen puolella ei olla pahoillaan tapauksesta, vaikka kyseessä oli niin sanotusti väärä hälytys, vaan tilanne otettiin hyvänä harjoituksena seuraavaa vesipelastustehtävää varten.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *