Spotifyn maksukäytäntö muuttuu: osa käyttäjistä joutuu tekemään uuden tilauksen

Spotifyn maksukäytäntö muuttuu: osa käyttäjistä joutuu tekemään uuden tilauksen

Spotifyn maksullista Premium-tilausta ei ole ollut mahdollista tehdä suoraan Applen App Store -sovelluskaupan kautta enää sitten vuoden 2016. Kuitenkin tätä ennen tilauksensa sovelluksensisäisellä ostolla tehneet Spotify-käyttäjät ovat voineet maksaa kuukausimaksunsa sovelluskaupan järjestelmän kautta.

Tähän on nyt tulossa muutos, kirjoittaa Variety. Spotify on tiedottanut App Storen kautta maksaville tilaajille sähköpostilla, ettei yhtiö enää ota vastaan uusia tilauksia Applen laskutusjärjestelmän kautta.

App Storen kautta tehdyt Premium-tilaukset päättyvät käynnissä olevan laskutuskauden päättyessä. Tämän jälkeen App Storen kautta maksaneet käyttäjät siirretään palvelun ilmaisen version käyttäjiksi.

Saadakseen Premium-version jälleen käyttöönsä tulee käyttäjien tehdä uusi tilaus Spotifyn verkkosivujen kautta, jossa maksutapoina ovat maksukortti tai PayPal.

Kyse on Spotifyn pitkään jatkuneesta kapinoinnista Applen sovelluskaupan rojaltimaksua vastaan. Apple veloittaa sovelluskehittäjän koosta riippuen 30-15 prosentin osuuden sovelluskaupan kautta tehtyjen sovellustilausten hinnasta, jolloin sovelluskehittäjälle jää käteen vähemmän.

Spotifyn mukaan toiminta rajoittaa kuluttajien valinnanvapautta ja kilpailua. Yhtiö teki Euroopan komissiolle aiheesta virallisen valituksen vuonna 2019.

Vastaavasti Spotify on ollut tyytymätön myös Googlen Android -käyttöjärjestelmän Play-kaupan sääntöihin. Google veloittaa osuuden tilausmaksusta aivan kuten Applekin. Viime vuonna Spotify ja Google saivat kuitenkin neuvoteltua monivuotisen sopimuksen, jonka myötä käyttäjät, jotka ovat ladanneet Spotify-sovelluksen Play Storesta, pystyvät myös maksamaan Premium-tilauksensa sovelluskaupan laskutusjärjestelmän kautta.

Vuoden 2019 tietojen mukaan Apple veloitti 15 prosentin osuuden yhteensä 680 000 Spotify Premium -tilauksesta. Isossa kuvassa nyt uutisoitu muutos ei siis vaikuta kovin moneen tilaajaan, sillä Premium-palvelulla on yhteensä yli 100 miljoonaa tilaajaa.

Spotify Premium -tilauksen tekeminen sovelluksen sisäisellä ostolla tehtiin mahdolliseksi vuonna 2014, joten se olikin mahdollista vain kahden vuoden ajan.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *