Ethän asentanut tätä päivitystä puhelimeesi? Voi rikkoa suositut verkkosivut

Ethän asentanut tätä päivitystä puhelimeesi? Voi rikkoa suositut verkkosivut

Apple julkaisi maanantaina hätäpäivityksen iOS 16.5.1-, iPadOS 16.5.1- ja macOS Ventura -käyttöjärjestelmille. Päivitys paikkasi tietoturva-aukon, jota käytettiin yhtiön laitteisiin hyökkäämiseen, mutta aiheutti myös yllättäviä ongelmia.

MacRumorsin mukaan Apple veti päivitykset takaisin, koska ne aiheuttivat joidenkin verkkosivujen rikkoutumisen. Päivityksen asentaneet käyttäjät kertoivat keskustelufoorumeilla, että Facebookin, Instagramin, WhatsAppin, Zoomin ja muiden palveluiden verkkosivut alkoivat antaa Safari-tuen puutteesta kertovia virheilmoituksia.

Bleeping Computerin mukaan päivitys paikkasi CVE-2023-37450-nimellä kulkevan haavoittuvuuden, joka löydettiin WebKit-selainmoottorista. Haavoittuvuus antaa hyökkääjälle mahdollisuuden suorittaa koodia mielivaltaisesti sekä huijata käyttäjää avaamaan haitallisia sivustoja.

Applen tarkoitus oli paikata haavoittuvuus sen hyväksikäytön hillitsemiseksi, mutta nyt yhtiö joutuu julkaisemaan korjatun päivityksen myöhemmin uudelleen.

Vuoden 2023 alusta lähtien Apple on paikannut jo kymmenen nollapäivähaavoittuvuutta, joita on käytetty iPhonien, Macien ja iPadien hakkerointiin. Heinäkuun alussa paikattiin kolme aukkoa, jotka mahdollistivat Triangulation-vakoiluohjelman levittämisen iPhoneihin viestipalvelu iMessagen kautta.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *