Hartaanselän sillan rakennustyöt aloitettu – sillan ja ympäristön rakennustyöt tulevat maksamaan lähes kymmenen miljoonaa euroa

Hartaanselän sillan rakennustyöt aloitettu – sillan ja ympäristön rakennustyöt tulevat maksamaan lähes kymmenen miljoonaa euroa

Lipporannan ja Hietasaaren välisen Hartaanselän sillan rakentaminen on aloitettu. Teräskaarinen Hartaansilta rakennetaan osana Oulun vuoden 2025 asuntomessualuetta ja se yhdistää messualueelle rakennettavat Hartaanrannan ja Vaakunarannan asuinalueet. Rakennustyöt käynnistettiin kaupungin yhdyskuntalautakunnassa 6. kesäkuuta tehdyn päätöksen pohjalta. Asuntomessuhankkeen ympäristörakennuttamisen projektipäällikkö Juha Isoherrasen mukaan työmaalla tehdään valmistelevia töitä.

– Sillan maatukien ja työsillan rakentaminen vesistön päällä tehtäviä töitä varten aloitetaan pikimmitten, Isoherranen taustoittaa.

Sillan rakentavalla YIT:llä kohteen työpäällikkönä työskentelevä Santeri Antinmaa kertoo, että yllä mainituilta osin rakentaminen on aloitettu tämän viikon maanantaina 10.7.

Tarkempi aikataulu sillan valmistumisesta on vielä auki.

– Sillan rakentumisaikataulu tarkentuu tulevan syksyn aikana, Isoherranen kertoo.

Santeri Antinmaa huomauttaa, että vielä yleisölle työmaan toimet eivät enimmäkseen näy.

– Nyt tehdään toimia lähinnä näkymättömissä paikoissa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *